YKPYKP'nin açıklamalarıYKP, çözümden sonra da TL kullanılması önerisini değerlendirdi
yazarın tüm yazıları:

YKP, çözümden sonra da TL kullanılması önerisini değerlendirdi

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP Yürütme Kurulu üyesi Alpay Durduran çözümden sonra da TL kullanılması önerisini değerlendirdi. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

İnanılacak gibi değil ama o kadar kanıksandı ki doğru dürüst haber bile olmadı. Türk tarafı çözümden sonra AB üyesi Kıbrıs’ın Türk Lirası’nı da tedavülde tutmasını önermiş. İki paralı olmasının kabulünü önermiş.

Bir AB üyesi iki paralı olacak ve tabii AB de iki paralık olacak. Belki Yunanistan’da Drahmi’yi tekrar tedavüle sokmak isteyenler EURO’yu da tedavülde bırakmayı düşünür ama onların aklına bile seslendirmesi gelmedi. Bu öneri Kıbrıs Rum tarafında şok etkisi yarattı ve zaten en az durumda olan güveni ve umudu bitirdi. Kuzeyde halkın duymaması için mi basın ve partiler üzerinde durmadılar bilinemez ama açıkça görüşmeleri yokuşa sokma gayretidir ve görüşmeleri destekleyen uluslararası topluma meydan okunmaktadır.

Bizim ihracatımızın ve üretici sektörlerimizin hiç birinin karlı çalışmaması ve karlı çalıştıracak tek bir alt sektör bile bulunamaması Türkiye şartlarına göre kararlaştırılan para politikasının öngördüğü aşırı değerlendirilmiş Türk Lirası’nın kullanılması olduğu konuşulmayan bir gerçektir. Karlı çalışacak tek bir alt sektör bulunabilse idi yirmi beş yıldır biri yatırım yapardı. Yatırımların sadece kumar, kabare ve üniversite alt sektörleriyle sınırlı kalması nedensiz değildir.

Bu öneriyi karşı tarafın kabul etmesi beklenmemektedir, kimse de aklı başında birinin yapacağı öneri olarak kabul etmemiştir ama gene de yapılmıştır.

Bellidir ki antlaşma istememektedirler. Ancak halk çözüm bekliyor.

İlgilileri paket görüşmeden vazgeçerek uygulanabilecek anlaşmaları hayata geçirmeye, AB müktesebatının askıdan indirilebilecek olanlarını indirmeyi ve limanları açarak AB ile işbirliğini arttırabilecek olan Türkiye’ye açılmasını desteklediğimizi söylemeye davet ederiz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin