YKPYKP'nin açıklamalarıYKP: üçlü görüşme, iki fırça
yazarın tüm yazıları:

YKP: üçlü görüşme, iki fırça

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP Yürütme Kurulu Üyesi Alpay Durduran New York’taki son üçlü görüşme ve Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri değerlendirdi. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Utanç verici bir durumla karşı karşıyayız. BM genel sekreteri Kıbrıs’taki toplum liderlerini New York’a çağırıp taahhütlerini yerine getirmediklerini saptadığını ve BM’nin zamanını boşa harcadıklarını söyledi. Yani resmen ikisini de fırçaladı.

Kıbrıs Rum tarafı dönüşümlü başkanlık konusunda bile adım attı ise de Annan Planı’na hayır demiş olmak ve hala daha halka federal çözümü anlatmayıp desteğini almamak dolayısıyla uzlaşmaz taraf olmaktan çıkarılmadı. Öyle anlaşılıyor ki Kıbrıs Rum liderden beklenen çok daha fazla fedakârlık ama taviz değil. Ne kadar taviz gibi görünen şey ileri sürülse de iyi taraf olunamayacak.

Kıbrıs sorunun böylece çıkmaza girmesinden tüyü kıpırdamayan Eroğlu ve destekçisi Türkiye halkımıza ne vaat etmektedir? Bu politikayla hemfikir olduğunu söyleyen meclis partileri bize ne demektedirler. Çözüm olmasa da olur diyen eski devrin politikacılarından farkları sadece üslupları mıdır? YKP olarak bunların yanıtlarını bekliyoruz.

BM Kıbrıs’ta olduğu sürece en büyük hizmeti doğru dürüst tanıklık etmek ve dünya kamuoyunun dikkatini çekip burasını ani patlayan olaylara karşı aşırı tepki gösterilerek badireye sokmamak olmuştu. Şimdi bu da elimizden alınıyor ve Kıbrıslı Türklerin geleceği belirsizliğini koruyor. Biliyoruz ki şimdiki hükümet üyelerinin aralarındaki diyaloglarda ortaya tekrar çıkmıştır ki Hatay olmak isteyenler vardır. Ama biz buna karşıyız ve AB üyesi bir ülkeyi ikiye bölüp bir parçasını yutmaya kalkanın vay haline diyoruz.

Bize gene beklemek layık görüldü. Halkımız artık kaderine el atmalıdır. Olmayacak bir dua uğruna zamana terk edilip tüm hasletlerimizi yitirmek ve malına mülküne yıllardır el konulan insanlarımızın yüzüne bakamaz hale gelmek istemediğimizi hep birlikte haykırmalıyız.

Bize BM’nin elinden alınıp AB’ye terk edildikten sonra antlaşmaya bağlanan ama o güne kadar darmadağın edilen bir yurt bırakacaklar. Göçlerle aramızdan ayrılan kardeşlerimizin acısıyla ve yeniden yerleştirilmeleri sorunlarıyla baş başa kalacağımız gibi bir yığın yabancının ne olacağı ile de uğraşacağız. Göreceğiz ki o zaman ne garanti ne de yabancı asker kalacak. Onun için bir an önce çözüm istiyoruz.

YKP olarak liderlerin çözüm için çalıştıklarına inanmıyoruz. Bizi kandırmalarına iznimiz yoktur.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin