YKPYeni Kıbrıs Partisi 21 yaşında
yazarın tüm yazıları:

Yeni Kıbrıs Partisi 21 yaşında

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP’nin 21. Kuruluş yılında, 29 Ekim, Cuma akşamı Dome Otel’de bir Dayanışma Yemeği düzenlendi.

Cuma günü saat 19’da Kokteyl ile başlayan yemeğe katılım yüksek ve coşkulu oldu…

Kokteyl sırasında bir konuşma yapan YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Murat Kanatlı, 21 yılın kendileri için önemli olduğunu, ilk yola çıkarken ortaya koydukları ilkelerden sapmaksızın ileriye doğru geliştirerek mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizdi. Kanatlı, katılan herkese teşekkür ettikten  sonra dayanışma gösterip katılan sendika ve sivil toplum örgütü temsilcilerini aralarında görmekten de çok mutlu olduklarının altını çizdi. Kanatlı konuşmasının sonunda Dome Otel’e de güzel bir gece hazırladıkları için teşekkür etti… Kanatlı’nın konuşmasından sonra YKPfem tarafından hazırlanan 2 kısa film gösterildi… Filimlerden biri YKPfemi tanıtan, diğeri de “ben rahatsızım eylem”i üzerineydi.

Geceye BASIN-SEN, BES, KTÖS, DAÜ-SEN, DAÜ-BİR-SEN temsilcileri katıldı.

Yemek sırasında kısa bir konuşma yapam YKP Yürütme Kurulu Üyesi Alpay Durduran partinin 21 yıldır süren mücadelesine ilişkin bazı noktaları aktardı…

Durduran konuşmasında YKP’nin sevgi ve saygısına sahip olduğunu, buna kuşku olmadığını ama mücadele için yeteri kadar destek vermediğini çünkü başarılı olunabileceğinden kuşku duyduğunu dile getirdi. Mücadelede herkesi gönlüne dolduracak kadar yüreklerinin büyük olduğunu onun için yurtta da dünyada da herkese karşı uygulanan ayrımcılıklarla mücadele ettiklerini söyledi. Yalnız Kıbrıslı Türkleri değil Kıbrıs’ta yaşayan herkesi de ırk, din, dil, cinsiyet, kültür ve başka farklılıklar nedeniyle ayrımcılığa uğrayan herkesin kavgasını paylaştıklarını söyledi. Kıbrıs’ta barışın sorunun ve sonucunda süregelen işgalin izlerini silmekle getirilebileceğini bunun için de normal olmayan her şeye son vermek gerektiğini söyledi. Umut olmadığını söylemenin olanaksızlığına işaret eden Durduran önemli olanın mücadele ve erken çözümle Kıbrıslı Türklerin de toplumsal karakterinin korunarak normalleşmedir dedi. Dünyadaki genel durum ve politika buradaki anomalinin devam edemeyeceğini gösterdiğini ama erken bir çözüm için işaret olmadığına işaret etti.

Gecede ayrıca Yeniçağ Gazetesinin 20. yıl pastası kesildi… Burda bir konuşma yapan Murat Kanatlı, Yeniçağ Gazetesinin 2 Eylül 1990’dan beri yayın hayatında olduğunu ve çok kısa bazı aksamalar dışında sürekli her hafta yayınlandığını ve bu hali kuzeyde yayınlanan en uzun süreli haftalık gazete olduğunu hatırlattı. Kanatlı, gazetenin YKP’nin kitlelere ulaşmasında önemli bir işlevi olduğunu hatırlatarak üyelerden Yeniçağ’a daha fazla sahip çıkmaya çağırdı. Kanatlı, gazetenin kitlelere ulaşması için her üyeyi, sempatizani ve parti dostunu en az 2 Yeniçağ Gazetisi almaya çağırdı.

Gece sıcak ve samimi bir ortamda sona erdi…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin