toplumsal muhalefetsendikal hareketDAÜ-SEN: Eşber Serakıncı başkanlığındaki VYK, DAÜ’de yaklaşık iki milyon TL’lik ek...
yazarın tüm yazıları:

DAÜ-SEN: Eşber Serakıncı başkanlığındaki VYK, DAÜ’de yaklaşık iki milyon TL’lik ek açık yarattı

Yeniçağ podcastını dinleyin

DAÜ-SEN’in açıklaması şöyle:

Uzun yıllardan beridir DAÜ-SEN, Üniversitemizin Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun (VYK) siyasi atamalarla oluşmasına karşı çıkmış ve yapılması gereken yasal değişikliklerle bu yapının değişmesi gerektiğini vurgulamıştı. Ancak yıllardan beridir iktidarda olan UBP ile CTP kamu kuruluşlarında partizanlık için elinde bulundurduğu bu gücü bırakmak istememişti.

Bugün yaşananlar DAÜ-SEN’in ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.

UBP tarafından atanan ve Eşber Serakıncı başkanlığında faaliyet gösteren VYK, göreve geldiği günden itibaren Üniversite Öncesi Kurumlarımızın olan DAÜ Kreşi, İlkokulu ile Kolejinin kendi uhdesinde çalışmasını ısrarla tercih etmişti. Bunu DAÜ’nin geleneklerine ve yönetsel zorluklara rağmen yapmıştı.

Tamamen siyasi bağlılık temelinde atanan ve DAÜ’nün işleyişini bilmeyen VYK, bir buçuk yılı aşkın bir süredir idare ettiği Üniversite Öncesi Eğitim Kurumlarımızı ek zarara uğratma beceriksizliğini göstermiştir.

Sendikamızın, velilerimizin ve öğrencilerimizin tüm ısrarlarına ve uyarılarına rağmen VYK ekonomik önlem adı altında Kreş, DAK ve DAİ’den öğrenci ve velilerimizin çok memnun oldukları, değerli öğretmenlerimizi işten atmış ve yerlerine yurtdışından, çok yüksek ücretlere öğretmen getirtmiştir. Böylelikle hem çalışanların başarılı performanslarını göz ardı edip motivasyonlarının yerle bir edilesini hem de veli ve öğrencilerinin memnuniyetinin yok edilmesi sağlanmıştır. Ancak işin en az bir o kadar da trajik yanı tüm bu sözde önlemlerin sonunda, çalışanların maaşından 1 Ocak 2010 tarihi itibariyle %10 kesinti yapılmasına rağmen, Kreş, DAK ve DAİ’de var olan bütçe açığını 1,700, 000 TL (bir milyon yedi yüz bin) arttırmıştır. Herşeyi kendi bildiğini zanneden, bu “ben yaparım olur” anlayışının neden olduğu açığın önemli bir maddesi de “sürümden kazanırım” hesabıyla öğrenci harçlarını düşürülmesidir. Ancak bu hesap da VYK’nın tüm işlerinde olduğu gibi bir hüsranla sona ermiştir: Kreş, DAK ve DAİ’de öğrenci artışı da sağlanamamıştır.

Özetle Eşber Serakıncı başkanlığındaki VYK’nın işbilmez uğraşları sayesinde Üniversite Öncesi Kurumlarda bütçe açığı 1.7 milyon TL artmış, aynı zamanda çalışan, veli ve öğrenci memnuniyeti azaltılmış, öğrenci sayısı arttırılamamıştır.

Bu bağlamda Sendikamız, Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük ve Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu atadıkları ve kurumumuzu büyük zararlara uğratan VYK ile ilgili gerekli önlemi almaya ve DAÜ yasasının Meclisten kabulü için acil çalışma yapmaya davet eder.

DAÜ-SEN, beceriksiz yöneticiler nedeniyle zarara uğratılan kurumlarımızda çalışanların çıkan hesabı ödemeyeceklerini, çıkan hesabı siyasi ve ekonomik olarak sorumlu olan yöneticilerin ve siyasilerin ödemesi gerektiğini bir kez daha kamuoyuyla paylaşır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin