yaklaşımlarAlpay DurduranHükümet konusu - Alpay Durduran
yazarın tüm yazıları:

Hükümet konusu – Alpay Durduran

Yeniçağ podcastını dinleyin

Büyük bir uğraş sonunda yeni hükümet kuruldu. Güvenoyu almak sırasına geldi ama hükümet programı değişen bir durum olduğunu göstermiyor.

Yeni bir hükümet eskisinin bir sınavı olur ve eksikliklerini ve yanlışlıklarını gösterme yarışı gibi ele alınır. Ona göre de içeriği iddialı bir şekilde umut vermeye çalışır.

Saptadığıma göre giden hükümet zamanında bakanlar bakanlıklarda görevli meslek mensuplarını çalıştırmak için hiç uğraşmamış veya çok az uğraşmıştılar.  Kamu Görevlileri yasasına göre her yılın başında performans değerlendirmesi yani her memurun görevini ne kadar başarıyla yerine getirdiğinin ölçülüp değerlendirilmiş olmalı ve her memurun sicil amiri performansını her memura açık olarak dosyasına eklenmiş olmalıdır.

Bunu yaptırdılar mı, giden bakanlar? Öyle ise hükümet erkânı eksiklikleri gidereceklerinin müjdesini vermekle işe başlamışlar mıdır?

Memurların amirlerini öğrenmeleri ve onların gözetiminde görev içi projeleri ve standart zaman hesap ölçümlerinin eksiklikleri tamamlanmış oldu mu?

Amirler görevlendirmeleri yapıp çalışanlara sicillerini inceleyebileceklerini bildirdi mi?

Bunlar yapılmadıysa ama işbaşı yapılmışsa şimdiki bakanlara yasayı çiğnedikleri için ceza verecek misiniz EY GİDENİN YERİNE GELEN de gitmeyen de?

Yani başka hata aramadan yürürlükteki yasaların verdiği emirleri bile uygulamaya çalışmayan bakandan üstelik yeni ve iddialı yeni politikalar beklemek aptallık olmaz mı?

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin