‘Solculuk’ İle ‘Sağcılık’ Tiyatrosu – Halil Paşa

3101

Verilen demeçlere, olayların karşısında ortaya konan söylemelere bakınca, adamızın yarısında “solcu-halkçı” başbakanından bakanına, milletvekilinden belediye başkanının olaylara yaklaşımları 4’lü koalisyon hükümetinden bu yana, sağın, “sin da gülle geçsin” politikaları ile yer değiştirmişe benziyor.

Sağ cenah ise, iyi-kötü popülizm söylemleriyle, daha önce Kermiya’da suça ortak olduğu bir konuda, Yenişehir Mahallesi’nde yağ gibi üste çıkıp, daha önce solun muhalefette iken yaptığı  “etik-halkçı”  söylemlere başvurup sahneye atlıyor.

“Ne yasalara, ne de ahlaka sığar!”

Heyt lam be!

İşte size son günlerde siyaseti, medyayı ve dolayısıyla kamuoyunu meşgul eden Yenişehir’de bakanın oğluna arazi peşkeşinin tartışıldığı olay karşısında “sol” ile “sağ” cenahın takındığı tutumlardan ve söylemlerden bir demet.

LEFKOŞA BELEDİYE BAŞKANININ TAVRI

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı Yenişehir Mahallesi sakilerine, bula bula söyleyeceği hepsi bu:  “Geçtiğimiz yıl yapılan İmar Yasası’na göre Yenişehir bölgesine maalesef yüksek kat çıkma izni verildi. Bu sebeple Yenişehir’e yüksek katlı binaların yapılmasında hukuka aykırılık bulunmuyor.”

Öyleyse bir ve iki katlı binaların bulunduğu mahallede, size iki blok halinde 8 katlı bina ile nüfusundan daha kalabalık öğrenci gönderileceğiyle zerre kadar ilgilenmiyor başkan. Mahalleli onu yasalardan daha az ilgilendiriyor. O İmar Planı sanki gökten tanrı tarafından indirildi. İnsanlar yapmıyor mu o planı? İhtiyat Sandığı ile daha iki dairenin bulunduğu o mahallede, o mahallenin nüfusundan neredeyse 7 kat fazla (bir anda 200 kişi) insanın kalacağı yerde trafik sıkıntısı olmayacakmış. Trafik tarafından verilen bu raporu bile görmezden geliyor sayın başkan!

Harmancı ayrıca, söz konusu arazide mevzuatla ilgili bir sıkıntının olup olmadığını bilemeyeceğini de belirtmiş.

Bilemeyecekmiş?

Bildiği neymiş? “Baktım plana yapılabilir”. Yeşil alanla, bir anda taşınacak 7 katı fazla nüfustan dolayı rahatsız edilecek mahalleliyle, babanın oğula ihalesiz verdiği arazinin siyasi ahlakiliğiyle ilgili söyleyeceği tek lafı yok. Yerinde bir UBP ya da DP’li bir belediye başkanı oturuyor olsaydı ve “İmar Planına göre aykırı değil ve mevzuatı da bilemeyeceğim” (ihalesiz çıkılmış, etik değilmiş ne gam) demesi zor muydu yani?

Demem o ki sağ ile sol söylemler duruma göre benzeşiyor bu ada yarısında.

UBP VEKİLLERİ ERSİN TATAR VE FAİZ SUCUOĞLUNUN TAVRI

Kıbrıs TV programında Sucuoğlu ile Mecliste konuşan Ersin Tatar’ın dediklerini not aldım.

28 Mart 2016 tarihinde mecliste yapılan bir yasal düzenlemeden bahsettiler.

Bu tarihte çıkarılan ihale yasasına göre, Bakanlar Kurulunun bir kamu malını kendi başına kiralaması mümkün değildir. Buna göre; “devlet ihale komisyonu” bahse konu kamu malını ihaleye çıkarmak, gelen teklifleri değerlendirmek ve en uygun gördüğü teklif sahibi ya da şirkete araziyi kiralamakla ilgilenir.

Gerek Ersin Tatar, gerekse Faiz Sucuoğlu’nun açıklamalarından, Serdar Denktaş’ın Yenişehir’de 8 katlı 2 blok yurt inşaatı için verilen arazinin, peşkeşin daniskası olduğunda birleşmişler.

Hatta Sucuoğlu Genç TC’deki programında, bir dönem Almanya’da bulunduğunu, böyle bir durum yasal olsa bile, Almanya gibi bir ülkede, etik olmaması nedeniyle kesinlikle gerçekleşemeyeceğini söylüyor.

“Ne mutlu Almanım diyene”  mi desek acaba?

Öte yandan Serdar Denktaş’ın oğluna verdiği bu kamu arazisinin şehircilik dairesi tarafından verilen planlama onayı 2017 yılına ait. Yani?

Yani planlama onayı yasa çıktıktan sonra verilmiş.

Peki ya peşkeşin tarihi?

Araştırmıyor Lefkoşa’nın halkçı ve “solcu” belediye başkanı. Çünkü “mevzuatı bilmezmiş!”

Ne gam!

İşin içinden sıyrılıp yakında yapılacak seçimlere oynuyor ve üç maymunları oynayıp “bana bulaşmayın” demeye mi getiriyor?

Not edin bu solculuğu da bir tarafa.

Çünkü bizde çok var.

BAŞBAKANIN DEĞİŞEN SÖYLEMİ VE TAVRI

Başbakan Erhürman’ın Mecliste UBP’den Ersin Tatar’ın, Serdar Denktaş’ın ailesine peşkeş çekilen araziler ile ilgili eleştirisine karşı söylediklerine bir bakar mısınız lütfen…

Lefkoşa Yenişehir bölgesinin 2005 yılında İmar Planı’nda yapılan değişiklikle bölgenin “Merkezi İş Alanı” ilan edildiğini, 12 kata kadar izin verildiğini söyleyip, şu anda yapılması planlanan binanın 8 kat olarak planlandığını söylemiş. “Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek!” Yapabildiği bu.

Başka ne diyor Başbakan?

1TL’ye bile araziler kiralandı! Elbette başbakanın bunu ortaya çıkarıp dillendirmesi takdire şayan bir konu. Ancak konumuz Yenişehir Mahallesindeki peşkeş olayıdır. Yani Serdar Denktaş oğluna 1 TL’den daha çok paraya kiraladığı için olay peşkeşten çıkmış mı oluyor sayın başbakan?

Ersin Tatar ve Sucuoğlu, yani UBP kükrediğinde siz de “e sizin zamanınızda da bak neler oldu?, 1TL’ye arazi kiralandı” diyerek, dün “yetti be artık, yetti” dediğinize bugün partiniz hükümet, siz d başbakan olunca, “bakarız ederiz” mealinde demeçlerle geçiştirip mahalledeki bir yeşil alan katliamına devlet nasıl ortak olur konusunu, nasıl dağıtırım durumuna getirecekseydiniz eğer, o zaman neden hükümet oldunuz ki?

Bu hükümet her olayda bu şekilde yüzdürülmekte ısrar edilecekse eğer,  bu ülkede sol değerlere, bu kez yalnızca CTP değil TDP de dahil, ikisi birlikte çok ama çok zarar verecekler.

İnsanlar gonnara yemiyor!

“Solcusu” böyleyse bu adanın orta yolcusu nasıl!

Sağcıları ile solcularının, başbakan, bakan, başkan ve vekil olunca, olaylar karşısında ne kadar benzeştikleri meydanda!.

Yazık!