.YeniçağmanşetAsgari ücretin yeniden belirlenememesi utanç verici
yazarın tüm yazıları:

Asgari ücretin yeniden belirlenememesi utanç verici

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP Yürütme KuruluYKPlogo2 asgari ücretin değiştirilmemesi kararını utanç olarak nitelendirdi. Açıklama şöyle:

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu aylar önce ‘bazı çevrelerin asgari ücretin yeterli olmadığı konusunda iddiaları bulunduğunu’ açıklamış ve “yetersiz olduğu gözlemlenirse” artırılabileceğini belirtmişti.

YKP olarak biz de, asgari ücretlinin ne kadar zor koşullarda yaşamını idare etmeye çalıştığından haberi olmayan bir başbakanın olduğunu vurgulamış ve ülkedeki emeğin koşulları ile ilgili iyi gözlemleme çağrısı yapmıştık.

Dev-iş Başkanı o dönemde Devlet Planlama Örgütü’nün (DPÖ) verilerini kullanarak kişi başına ön görülen aylık gıda giderinin 200 TL, yani günlük olarak 6,5 TL civarına denk düştüğünü yazmıştı. Üç öğüne bölündüğünde bunun yalnız katıksız ekmek parası olduğu açıktır.

Buna rağmen geçen hafta toplanan Asgari Ücret Belirleme Komisyonu, asgari ücretin “yeterli” olduğunu gözlemlemiş olacak ki, artırılmamasına karar verdi!

Yeni Kıbrıs Partisi olarak bir kez daha insanca, hakça, adil bir asgari ücret ve yasalara ve uluslararası sözleşmelere uygun 40 saat çalışma süreli, sosyal güvenceli, toplu sözleşmeli, sendikalı çalışma yaşamı için ortak mücadelenin yükseltilmesi çağrısını yaparız.

Bu mücadeleyi veren tüm emek örgütleri ile olan dayanışmamızı da tekrarlarız…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin