toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: görüşmeler sabote edilmeye çalışılıyor
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: görüşmeler sabote edilmeye çalışılıyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

ktosKıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil,  Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ve Kıbrıs’ın kuzeyindeki yetkililerin, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) arasında devam eden görüşmeleri sabote etmeye çalıştıklarını belirtti.

KTÖS’ün açıklaması şöyle:

Her fırsatta Kıbrıs’ta “çözümden” ve “masadan kaçan taraf olmadıklarından” bahseden T.C yetkilileri ve adanın kuzeyindeki işbirlikçileri, Kıbrıs Futbol Federasyonu(KOP) ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu arasında devam eden görüşmeleri sabote etmek için uğraş vermeye devam etmektedirler.

Yıllarca ayrılıkcılık yapıp, Kıbrıslı Rum statükocularına fırsat yaratan diğer yandan ise “ambargo-izolasyon” yalanı ile Kıbrıs Türk toplumu ve dünyayı kandıran T.C yetkilileri ile işbirlikçileri somut bir adam ile Kıbrıslı Türk gençlere dünyalı olma imkanı yaratacak bu girişimi baltaladıklarını unutturmaya çalışmaktadırlar. Dünyada kendi kendine ambargo ve izolasyon uygulayıp, daha sonra da bundan şikayet eden tek toplum, herhalde bizden başkası olamaz T.C’nin dayattığı politikalarla kendi gençlerinin futbol alanında dünyadan soyutlayan bu anlayışın çözümden bahsetmesi ise gülünçtür.

T.C’li yetkililerin ve Sn. Mehmetali Talat’ın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu eski Başkanı Sn. Ömer Adal’ın Kıbrıs Türk futbolunu dünyaya açma girişimlerini nasıl engelledikleri hala daha hafızalardadır.  Bu ambargo-izolasyon maskaralığı ile toplumu aldatmaya çalışmak, diğer yandan ise “çözüm istiyoruz, çözümden kaçan taraf biz olmayacağız, yılbaşına kadar çözüm olacak söylemleri samimiyetsizliği” ortaya koymaktadır. Eğer samimi iseniz aynen bizim yaptığımız gibi ortaya çıkar ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile Kıbrıs Futbol Federasyonu arasında devam eden görüşmelerin sonuçlanması için çaba ve destek verirsiniz. Fakat biliyoruz ki statükoculardan çözüm konusunda samimiyet beklemek, ölü gözünden yaş beklemeye benzer.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin