.Yeniçağyeniçağ güncelBasından gizlenen suç!
yazarın tüm yazıları:

Basından gizlenen suç!

Yeniçağ podcastını dinleyin

Sibel SiberMeclis Başkanı Siber Siber, Meclis Genel Kurulu’nda hükümet programı görüşülürken söz alarak, Çavuşoğlu’nun, Başbakan olduğu eski hükümete yönelik dile getirdiği eleştiriyi yanıtladı. Yanıtlarken ilginç detaylar ortaya çıktı…

TAK’ın haberine göre Siber, Çavuşoğlu’nun “Basıncım Meclis’te yaşanan rüşvet olayını televizyona taşıdı diye Bakanlar Kurulu kararı ile görevden alındı” dediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“Biz hükümet olarak bunu gündeme getirmedik. Ama madem Çavuşoğlu konuyu gündeme getirdi ben de açıklama yapacağım. Biz 28 Temmuz’da seçim yasakları olduğu gün görev başındaydık. Sözleşme 28 Temmuz tarihli olarak söz konusu basın danışmanı ile Nazım Çavuşoğlu arasında yapıldı. Ortada görevde olmayan bir eski bakan imzası ve seçim yasakları var. Yani görevde olmayan bir bakan ve seçim yasakları olduğu zamanda sözleşme yapıldı. Biz buna rağmen sözleşmeyi geri almadık ve Başsavcılık ile Hukuk Dairesine yolladık. Cevap olarak suç olduğu geldi ve bu bize yazılı olarak verildi.”

Siber bu açıklamayı yaptıktan sonra kürsüden indi. Çavuşoğlu da bunun üzerine bu konudaki bilgileri alıp yeniden konuşacaklarını söyledi.

Bu durumda akla hemen sorular geliyor, eski hükümet dönemindeki birçok usulsüzlükle ilgili açıklama yapan Siber başkanlığındaki teknokrat hükümet, eski bakanın bu usulsüzlüğü üzerine konuyu neden basından gizledi?

Usulsüz olarak ileri tarihli sözleşme imzalayanlarla ilgili soruşturma açıldı mı? Eski tekonokrat hükümetin eski döneme dair soruşturma açma ve usulsüzlükleri basınla paylaşma kriterleri neler? Bu gizlendiyse başka bulunan usulsüzlükler de gizlenmiş olabilir sorusu akla gelmekte, gizlendi mi?

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin