z Güncelson siyasal gelişmelerSon politik gelişmeler: BM Barış Gücünün gitmesi beklenirken kışkırtma başladı
yazarın tüm yazıları:

Son politik gelişmeler: BM Barış Gücünün gitmesi beklenirken kışkırtma başladı

Yeniçağ podcastını dinleyin

Pile’de trafik suçu diye bir Türk taciz edildi. Zorla arabaya atılarak BM gözetiminden yararlanmaya gidilmeden karakola sevk edildi. Kusuru varsa boynuna ama BM’den yardım istenmemesi kuşku verici.

Küçük ise işin aslını araştırma gereğini duymadan gerekirse askere başvuracağı tehdidiyle Pile’ye gitti. Yani kışkırtma kokan bir harekete misliyle karşılık verdi. BM’nin Kıbrıs’tan ayrılmasına ve yeni bir döneme geçilmesine niyetli gibi davranan Türk tarafının da Pile dolayısıyla tahriklere destek vermesi çelişki olarak çıksa da huylu huyundan vazgeçmezmiş.

Uzun bir süredir ara bölgeyi işgal edenlere de Rum polisi şiddetle harekete geçti. Onları zorla işgal ettikleri yerleri boşalttırdı. Böyle bir eylem BM ile ve BM standardında olması gerekirken tam bir Şark usulü icra edildi. Polisin siyasi amaçlarla kullanılması her zaman polis örgütlerinin yozlaşmasına neden olur ki Kıbrıs bunun acısını hep çekmiştir. O nedenledir ki Polis en kötü kurum halinde kalmıştır. Türk Rum kavgasına bahane arayanlara da malzeme hep polisten sağlanmıştır.

Sınır olayları da gerginlik yaratacak şekilde sürüp gitmeye başlanmıştır. Geçişlerde habersiz uygulamalar icat edilmekte ve kimin bu yeni düzenlemeleri başlattığının hesabı sorulmamakta ve halka bilgi verilmemektedir.

Birileri BM’nin yeni mandasının görüşüleceği günlerde art niyet kokan olaylar peşinde olduğunu düşündürecek işler peşinde göründüğü izlenimi vardır.

Türkiye gibi halkının büyük kısmı açlık çeken bir ülkenin hükümeti ciddi bir araştırma olmadan karada gaz aramaya para yatırması ve bunu siyasi durum nedeniyle ciddi bir araştırma kuruluşunun hizmetine başvurmadan yapmaya kalması provokasyon kokmaktadır. Ehil olmayanların emriyle denizden balonla su getirilmeye kalkılması da ayni anlayışın sonu8cu idi. Şimdi de fiyatını hiç konuşmadıkları ve sulamaya da kullanılacak su getirilmeye para harcanmaya başlanması da siyasi amaçlar ve provokasyon kokmaktadır.

BM birkaç kez siyasileri çözüm için ayak sürünmesinin sonuçları olacağı ve BM’nin artık alternatif planlar hazırlamakta olduğu hakkında uyarmıştır. Bu uyarılar yapılırken Türk tarafı benim derdim değil dediği bilinmektir. Rum yetkililerden ise ciddi bir önlemin konuşulduğu duyulmamıştır.

Uzun sözün kısası Kıbrıs’ta kazan kaynatılmak isteniyor. Halkımız ise devre dışıdır.

 

2013-2015 ÜÇ YILLIK KALKINMA PLANI İÇİN ÇAĞRI YAPILDI

DIŞARDAN PAKET İSTEMİYORDUNUZ SİZ YAPIN MEYDAN OKUMASI VAR

Kıbrıs’ta dışarıdan gelen paketlere hayır diye bağıranlara softa şaşırtmacasıyla karşılık verilmek istenildiği açıktır. Türkiye’den geldiler ve güya Kıbrıslı yetkililerle görüşmeler yapılarak üç yıllık bir planın yapılmasına başlanıldığı açıklandı. Uyanık hükümet de açıklama yaparak halka diyalog içinde hazırlanacağı belirtildi. Ancak bu üç yıllık planlama için geçen döneme ait uygulamalar sonucunda nereden nereye gelindiğinin bilinmesi gerekir ki halka bir değerlendirme yapılmamıştır. Halk nasıl katkıda bulunsun ki?

Kuruluşlara da meydan okunmuştur. Lakin onlara da dosya verilmemiştir. Verileceği de sanılmamaktadır. Kendileri alakasız Hamdi kuruluşları da lakasız Hamdi zannederler diye yürürlükteki pakete bile konulan aylık uygulama sonuçlarının çıkarılmadığı gerçeği karşısında ve daha dün refahın halka nasıl yansıdığını bilemiyoruz çünkü ithalatın üretici sektörlere nasıl etki yaptığını gösteren katma değerleri bilmiyoruz açıklamasının karşısında üç yıllık plan pampaya görüşler hazırlamaya katılmak nasıl olacak?

Bu herhalde siz yapmaya katılmadınız deyip kendi atmasyon planlarını sıkı ekonomik program olarak dayatmak amacı taşıyor. İsteyen ayni atmasyonlukla halka daha güzel bir plan denemesi yapabilir. Lakin bunu eskisinin esaslarını alarak yapacak biri ancak satın alınmış olabilir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
240AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin