.Yeniçağyeniçağ güncelÇiçek elini yakamızdan çek!
yazarın tüm yazıları:

Çiçek elini yakamızdan çek!

Yeniçağ podcastını dinleyin

15 Kasım törenlerine katılmak için adaya gelen Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Devlet Bakanı Cemil Çiçek, bazı sendikalar ve kitle örgütleri tarafından, protesto edildi. YKP da eylemlere katılarak destek verdi…

Ercan kavşağında “Bu Memleket Bizim”, “Cemil, paketini de al evine dön”, “Cemil Bey, maaşınız ne kadar” yazılı pankartlar açan eylemciler, Çiçek’in Ercan Havaalanı VIP salonundan çıkışının ardından seslerini yükselttiler ve Çiçek aracıyla havaalanından ayrılırken ıslıklar, alkışlar ve sloganlarla protesto eylemi yaptılar.

KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, Güç-Sen, El-Sen, DAÜ-Sen, Daü-Bir-Sen, Çağ-Sen, BES, Koop-Sen ve Hava-Sen’in katıldığı eyleme bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri destek verdi.

Ercan Havalimanı girişinde saat 07.30 sıralarında toplanan eylemciler, girişteki çemberde ve hava alanının çıkışında “Cemil Bey Maaşınız Ne Kadar?”, “Bu Memleket Bizim”, “Memleketimiz Satılık Değil” sloganlarını içeren pankartlar açtılar. Eylem yerinde polis ve çevik birlik ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Eylemde herhangi bir arbede veya sorun yaşanmadı.

Eylem sonrası bir imza töreninde Çiçek, “Ben üniversite yıllarından beri bu tür sloganlara, gösterilere alışığım. Havaalanı yolunda bağırmaktan bir iş yapmak 50 defa evladır. Ben orada bağıranlara baktım. Yeşil Hat’tın öbür tarafında bağıranlara ne kadar da çok benziyor. Kutlamalara katılmak için öbür taraftan bu tarafa mı geldiler dedim” şeklinde konuştu.

Bunun üzerine 11 sendikanın, bugün öğleden sonra bir basın toplantısı düzenleyerek, TC Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek’in açıklamalarını eleştirdi…

Basın toplantısında BASIN-SEN, BES, ÇAĞ-SEN, DAÜ-BİRSEN, DAÜ-SEN, EL-SEN, GÜÇ-SEN, KTAMS, KTOEÖS, KTÖS, TIP-İŞ’in ortak açıklamasını KTOEÖS Örgütlenme Sekreteri Ali Yaman okudu.

Açıklamada, Çiçek’in; yaptığı bir açıklama sırasında söz konusu eyleme işaret ederek, “eylemleri Güney’de yapılanlara benziyor” dediği belirtilerek, bu tavrı eleştirildi.

Açıklamada, Çiçek’in, “bu söylemi ile çözüm ve kendi kendini yönetmek isteyen tüm Kıbrıslılara karşı tahammülsüzlüğünü ve saygısızlığını ortaya koyduğu” belirtildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Kendi ülkemizde bizi yabancı gören ve ‘Rum ırkçıları’ yakıştırması ile aşağılayarak demokrasiden nasibini almamış bir zihniyeti ortaya koyan sayın Cemil Çiçek, aslında AKP Hükümeti’nin gerçek yüzünü ortaya çıkarmıştır…

Bilinmelidir ki bir toprağın dostluğu; üzerinde yaşayan insanların dostluğu ile ölçülür. Garantörlük sorumluluklarını unutarak AKP Hükümeti’nin Kıbrıslı Türklere karşı giriştiği yok etme ve aşağılama siyasetleri nedeniyle Cemil Çiçek gibi kişileri ülkemizde misafir olarak görmekten bile hicap duyarız.”

“AKP’lilerin Kıbrıs Türkü adına konuşma haklarının olmadığı” görüşü kaydedilen açıklamada, “Bir kez daha yakamızdan ellerini çekmeleri gerektiğini vurgular, hakaretlerini aynen kendilerine iade ederiz” ifadelerine yer verildi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin