toplumsal muhalefetsendikal hareketDAÜ-SEN: Hükümetten talebimiz etik dışı uygulamaya dur demesidir
yazarın tüm yazıları:

DAÜ-SEN: Hükümetten talebimiz etik dışı uygulamaya dur demesidir

Yeniçağ podcastını dinleyin

dausenDoğa Okulları’nın hisselerinin Nişantaşı Üniversitesi’ne devredildiğine ilişkin gelişmelere, DAÜ-SEN tepki gösterdi.

DAÜ-SEN açıklaması:

Yaklaşık 5 yıl önce Doğu Akdeniz İlkokulu ve Doğu Akdeniz Koleji kapalı kapılar ardında, Meclis Araştırma Komisyonu Raporu ile de belgelendiği gibi, Doğa Okullarına peşkeş çekilmiş, kamuya ait eğitim kurumlarımız yabancı sermayeye verilerek özelleştirilmişti. Bu oyun oynandığı zaman elindeki bütün olanakları kullanarak, halkımızın da desteğiyle büyük bir mücadele veren DAÜ-SEN o günden bugüne bu oldubittinin kabul edilemeyeceğini ve günü geldiğinde bu okullarımızın geri alınacağını her fırsatta kamuoyu ile paylaşmıştı. Dönemin Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak tarafından imzalanan 10 yıllık sözleşmeye göre ilk 5 yıllık süre sonunda taraflardan biri 6 ay önceden ihbarname verme şartıyla sözleşmeyi feshedebilir. Şimdi kapalı kapılar ardında sözleşmede öngörülen 5 yıllık süre dolmak üzereyken ve bu sözleşmenin devam etmemesi için karar verilecekken Doğa Okulları’nın hisselerinin Nişantaşı Üniversitesi’ne devredildiğini öğreniyoruz.

Yani 2011 yılında olduğu gibi çocuklarımız yine kimseye danışılmadan, etik dışı bir şekilde birer mal gibi başka bir kuruma devrediliyorlar. 2011 yılında üniversitemize Türkiye’den çok sayıda öğrenci getireceği söylenen, hem DAİ’de hem DAK’da eğitim kalitesini yükselteceği iddia edilen Doğa Okullarının başardığı tek şey eğitimin ticarileştirilmesi ve öğrencilerin devredilmesi geleneğinin devam ettirilmesinden ibarettir. Eğitim kurumlarımızı bu tür kar odaklı şirketlere kapalı kapılar ardında verenler herhalde eserleriyle gurur duyuyordur. Bu peşkeş yapıldığı zaman işbaşında olanlara -Eşber Serakıncı (dönemin VYK Başkanı), Abdullah Öztoprak (dönemin Rektörü), Kemal Dürüst (dönemin Eğitim Bakanı) ve İrsen Küçük (dönemin Başbakanı)- sormak gerekiyor: Kıbrıs Türk halkına ait olan okullar, sizin yaptıklarınız sonucunda bugün hava parası karşılığı şirketler arasında devredilmektedir; var mı bir açıklamanız?

DAÜ-SEN olarak böyle bir uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir. DAÜ Kampüsü sınırları içinde binalarımız ve daha da önemlisi çocuklarımız kar amaçlı çalışan iki şirket arasında yapılan alışverişin parçası olamazlar. 2011 yılında kurumlarımızı özelleştirerek bu kapıyı açanların suçlarının cezasını eğitim alma çabası içinde olan öğrenciler, veliler ve öğretmenler ödeyemez.

DAÜ Yönetimi’nden ve hükümetten talebimiz bu etik dışı işlemlere, yeni bir oldubittiye dur demesi ve okullarımızı gerçek sahiplerine iade etmesidir. DAÜ-SEN olarak bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz ve yeni bir oldubittiye izin vermeyeceğiz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin