seçimlerBaşka bir Lefkoşa mümkün 2014YKP listesinden seçime katılan Ortak Muhalefet Alanı adayları tanıtıldı

YKP listesinden seçime katılan Ortak Muhalefet Alanı adayları tanıtıldı

Yeniçağ podcastını dinleyin

aday tanıtımı aday tanıtımı aday tanıtımı aday tanıtımıYeni Kıbrıs Partisi listesinden seçime katılan Ortak Muhalefet Alanı’nın ‘Başka Bir Lefkoşa Mümkün!’ sloganıyla yola çıktığı yerel yönetim seçimleri bağlamında dün akşam (9 Haziran, Pazartesi) saat 19.00’da 1984 Bahçe’de adayların ve kampanyayı destekleyenlerin buluşması gerçekleşti.

Yirmi üç YKP listesinden seçime katılan Ortak Muhalefet Alanı adayı kısaca kendilerini tanıttıkları ve düşledikleri Lefkoşa’ya ulaşmanın aslında ne kadar da mümkün olduğunu ortaya koydukları konuşmalar yapıldı.

Etkinlik açılışında Devran Öztunç, bu seçimlere neden katılındığının çerçevesini çizdi.

Belediye Başkanı Adayılı için Halil Karapaşaoğlu ile Belediye Meclisi üyeliği için adaylar olan Canan Onurer, Celal Devrim Önen, Ceyhun Hami, Ergün Emiroğulları, Evrim Kamalı, Ezgi Bertiz, Faika Deniz Paşa, Gökhan Binici, Gülay Kaşer , Haluk Selam Tufanlı, Hamit Aygün, Hazal Yolga, Kemal Aktunç, Mehmet Karadal, Mehmet Kırmızı, Münevver Özakalın, Murat Kanatlı, Neşe Karakaş, Nevzat Hami, Tolga Yücedal, Tuğçe Koruoğlu, Yusuf Alkım gecede kendilerini ve ne nasıl bir Lefkoşa istediklerini, neden aday olduklarını açıkladılar.

Yapılan konuşmalarda YKP’nin anayasa değişiklik paketine hayır dediği de hatırlatılarak bu süreçte iki kampanya yürütüleceği, hem yerel seçimde başka bir yerel yönetim modelinin nasıl olması gerektiği temelli bir siyasi kampanya yürütülürken, ayni zamanda anayasa değişikliğine de hayır kampanyası da aynı anda yürütülerek rejime karşı tepki örgütlenilecek…

Etkinlik açılışında Devran Öztunç yaptığı konuşma şöyleydi:

YKP’nin yerel yönetim politikası, genel duruşundan ayrı düşmez. Belediyecilik YKP için sadece çöp toplamak gibi tartışmasız yerine getirilmesi gereken günlük görevlerden ibaret değildir. YKP’nin işgal karşıtı, anti-militarist, emek eksenli, doğa dostu ve toplumsal cinsiyet duyarlı politikaları, yerel yönetimlerdeki duruşunu da belirler.

Yerel yönetim demek bir sokağın, bir mahallenin, bir şehrin, bir toplumun kendi kendini yönetmesi, yani toplumsal bir özyönetim kültürünün yaratılmasıdır, tam anlamıyla yerinden yönetmektir.

Katılım demek toplumsal eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasına hizmet etmek demektir. Herkes kamusal politikaların geliştirilmesine ve belirlenmesine katılma hakkına sahiptir. Herkes yaşadığı şehirlerde, köylerde öncelikli yatırımların nereye yöneleceği, sosyal yatırımlara ne kadar pay ayrılacağı gibi temel konularda kararlara katılabilmelidir.

Bunun için şehirlerde, köylerde, mahallelerde, bölgelerde herkesin doğrudan katıldığı, acil ihtiyaçlarını ve önceliklerini belirlediği toplantılarda belediyelerin, yerel yönetimlerin gerçekleştirecekleri yatırımlar saptanmalıdır.

Kısacası, bir belediyenin gelir kaynaklarının belirlenmesi ve giderlerinin hangi önceliklere göre kullanılacağında, o yerelde yaşayanlar birlikte karar verebilmelidir.

Demokratik politikanın hayata geçirilebilmesi için bugüne kadar toplumu yalnızca “hizmet bekleyen” konuma getiren, hatta artık onu da beklemekten vazgeçerek pasifleştiren egemen siyaset anlayışının gerçek anlamda ters yüz edilebilmesi gerekmektedir.

Herkese sağlıklı, insanca, nitelikli, onurlu, yaşam olanaklarının vazgeçilemez kamusal hakkı olduğunu ve bu haklarının sağlanmasını da kamusal bir yükümlülük olarak görüyoruz.

Yerel yönetimlerde de siyasetin profesyonel politikacıların elinde olmasına, lider/başkan sultasına karşı çıkıyoruz. Bunun için başkanın üyelerle eşit hakları ve sorumlulukları paylaştığı, kadınların da söz ve karar süreçlerinde eşit bir şekilde temsil edildiği parti içi hayatımızı ve demokrasi anlayışımı ülkemiz yerel yönetimlerinde de bir model olarak sunuyoruz.

YKP listesinden belediye seçimlerine aday olan Ortak Muhalefet Alanı da, aynı katılımcılık anlayışıyla ortaya çıkmıştır. Devrimci Komünist Birlik’in, Çağ-Sen’in, sendikacıların ve birçok bağımsız aktivisttin katkılarıyla oluşturulan Ortam Muhalefet Alanı, YKP listesinden adaydır. Ortak Muhalefet Alanı’nın idealleri şöyledir: İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde yer alan tüm hak ve özgürlüklerin hayata geçirildiği; insanların ırk, renk, cinsiyet, cinsel yönelim, dil, din, siyasi görüş, ulusal veya etnik kökeninden dolayı ayrımcılığa uğramadığı; baskı ve sömürünün yaşanmadığı; halktan, ezilenden, doğadan, özgürlükten, eşitlikten, barıştan, adaletten, demokrasiden yana bir düzenin kurulduğu; tüm ezilenlerin, işçilerin, emekçilerin, memurların, küçük esnafın, göçmenlerin, kadınların, köylülerin, gençlerin, emeklilerin, engellilerin, LGBTİ bireylerin, dışlanan, yok sayılan ve yok edilmeye uğraşılan bütün kesimlerin söz sahibi olduğu; bağımsız, birleşik, federal bir Kıbrıs’tır. Ortak Muhalefet Alanı çalışmalarına seçimlerden sonra da devam edecektir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
301AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin