emekemek haberleriÇAĞ-SEN YKP'yi ziyaret etti
yazarın tüm yazıları:

ÇAĞ-SEN YKP’yi ziyaret etti

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP_cagsenÜzerinde BELÇA işletmesinin bulunduğu arazinin, Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) tarafından “Vadim Finans, Proje ve Taahhüt Şirketi”ne devredilmesi ve BELÇA’nın tahliye edilmesi girişimlerine karşı mücadele veren Çağ-Sen yetkilileri, siyasi partilere başlattığı ziyaretler çerçevesine bugün Yeni Kıbrıs Partisi(YKP)’yi ziyaret etti.

Çağ-Sen Sözcüsü Mehmet Davulcu görüşmede yaptığı konuşmada, verilen arazinin karşılığında söz konusu arazi üzerinde yapılacak binanın zemin katının LTB’ye verilmesini içeren sözleşme hakkında “çok ciddi şüphelerim var. Orijinal sözleşme gerçekten pullanmış mı?” dedi.

BELÇA’nın söz konusu araziden tahliyesi ile ilgili Cemal Bulutoğluları’nın başkanlığı döneminde LTB’nin açtığı davanın 21-22 Ekim’de sonuçlanmasının beklendiğini kaydeden Davulcu, ancak sorunun mahkeme yöntemi ile çözülmesini istemediklerini kaydetti.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ile sendikanın görüşmesine de değinen Davulcu, Fellahoğlu’nun kendilerine “davayı geri çekmeyeceğini” söylediğini kaydetti.

Kamu’ya ait malların devredilmesine karşı olduklarını kaydeden Davulcu, “Davanın geri çekilmesi ve barışçıl bir çözüm bulunmasını öneriyoruz. Kastımız BELÇA orada kalacak ve arazi de kamunun malı olacak” dedi.

Eyleme gitme uyarısında bulunan Davulcu, “Mahkeme gününe kadar dava geri çekilmezse Çağ-Sen’in tutumu şimdiki gibi yumuşak olmayacak. Özellikle aleyhimize bir sonuç alınırsa ve oradan çıkmamız gerekirse tek cümle söylüyorum; gücü olan gelsin bizi oradan çıkarsın,biz çıkmıyoruz” şeklinde konuştu.

YKP Örgütlenme Sekreteri Murat Kanatlı, eski LTB Başkanı döneminde pek çok usulsüz uygulamalar başlatıldığını ancak LTB Başkanı ve Belediye Meclisi üyelerinin yarısının değişmesine rağmen usulsüz olduğu söylenen uygulamalara devam edildiğini vurguladı.

Kanatlı, “Usulsüz işlemlerin, bir araştırma yapılıncaya kadar durdurulması gerekir” dedi.

Söz konusu arazi üzerinde 6 katlı bir bina yapılmasının düşünüldüğünü kaydeden Kanatlı, bölgeye 6 katlı bir bina yapılmasının imar açısından doğru olup olmadığının tartışılması gerektiğini kaydetti.

Çağ-Sen’e destek belirten Kanatlı, “Çağ-Sen’e destek ve dayanışmamız sürecek” dedi.

Savcılığın ve Sayıştayı da “ne olduğu belirsiz” konulara karşı tavır sergilemesi gerektiğini kaydeden Kanatlı, “Talebimiz yeni LTB Başkanı ve belediye meclisin acilen tüm detayları kamuoyu ile paylaşması ve niyetlerini kamuoyuna söylemeleridir” dedi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin