YKP Belediye Meclisi İzleme KomisyonuYKP Lefkoşa Belediye Meclisi İzleme KomisyonuLefkoşa Belediyesi çalışanlarının hakları ne oldu?

Lefkoşa Belediyesi çalışanlarının hakları ne oldu?

Yeniçağ podcastını dinleyin

logo_webYKP Lefkoşa Belediye Meclisi İzleme Komisyonu’nun yayınladığı açıklama şöyle:

Lefkoşa Belediyesi’nde daha iyi bir kriz yönetimiyle bazı sorunlar çözülüyor gibi gözükse de aslında gerçek olan eski anlayışın daha iyi bir yöntemle devam ettiğidir.

Lefkoşa Belediyesindeki çalışanların maaşları ile ilgili son durum, herkesin maaşını gününde almasının “başarı” (!) olarak görüldüğü şeklindedir. Yani normal olarak çalışan birisine, çalışmasının karşılığının ödenmesi ne kadar başarı ise, bu da o kadar başarı sayılabilecek bir konu…

Buna karşın çalışanların sosyal güvenlik yatırımları sorunu olduğu gibi durmakta, borcu borç ile kapatmak için yapılan hamleden de anlaşıldığı kadarı ile önümüzdeki sürede de bu sorun devam edecektir.

Çalışanların alamadığı geçmiş dönemden kalan 2 maaşları da henüz ödenmemiştir ve buna ilaveten çalışanlar bankaların birleşik faiz zulmüne de terk edilmiş durumdadır, buna da önlem alan yoktur.

Bu maaş sorunundan dolayı çalışma koşulları daha kötü ve gelirleri daha kısıtlı olan Lefkoşa Belediyesindeki işçiler geçen hafta içinde tepkilerini dile getirdiler ama seçim tantanasında çok duyulmadı.

Şimdi yeni bir krizin kapıyı çaldığına dair bilgiler elimize ulaşmıştır. Geçen dönemin yanlış kadrolamaları neticesinde, belediyenin birçok ağır çalışma yükü geçici işçilerin sırtına kalmıştı. Geçicilere normal işçi kadrosunda ihtiyaç olduğu açıktır ama geçici sorununa henüz çözüm üretilmemiştir. 100 kusur geçici sorunu hala daha devam etmektedir. Geçmişte eski belediye başkanı şov için bunları durdurmaya çalışmış, sendika karşı çıkmıştı çünkü geçiciler durdurulursa özellikle temizlik çalışmalarının duracağına ve bu gerekçe gösterilerek belediyenin dıştan hizmet alımını meşrulaştırılacağına dikkat çekilmişti.

Önümüz bayram, tüm çalışanların toplu sözleşmeden doğan bayram ikramiyesini alma hakkı var ancak yeni yönetim başsavcılık görüşünü bahane göstererek tüm ağır işleri yüklenmiş olan geçici işçilere bayram ikramiyesini vermeme eğilimde olduğunun bilgisini aldık, konun takipçisi olacağız…

YKP Lefkoşa Belediye Meclisi İzleme Komisyonu, Belediye Başkanından hemen şimdi çalışanların son durumları ile ilgili açıklama yapmasını talep etmektedir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin