emekemek haberleriKTAMS: Durum ortadadır; yoksulluk, işsizlik, göç ve iflas
yazarın tüm yazıları:

KTAMS: Durum ortadadır; yoksulluk, işsizlik, göç ve iflas

Yeniçağ podcastını dinleyin

ktamsKıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’ndan yapılan açıklamada TC elçisi Halil İbrahim Akça’nın açıklamaları eleştirildi. KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan imzalı açıklama şöyle:

UBP aldığı talimatlarla halkın değerlerini yeşil sermayeye peşkeş çekerek, ülkeyi tam bir esaret ve bağımlılığa sürüklemiştir.

2012 KKTC Ekonomi Durum Raporu ile ilgili Büyükelçi Halil İbrahim Akça’nın yaptığı açıklama, Kıbrıs Türk toplumunun iradesini hiçe sayar niteliktedir. Toplum tarafından kabul görmeyen ekonomik paketlerin, inatla topluma dayatılması sendikamız tarafından kabul edilemez. Ülke ekonomisini düzelteceğim diyerek hazırlanan sözde önlemler paketinin ülkeyi getirdiği durum ortadadır; yoksulluk, işsizlik, göç ve iflas.

Bu yapılmaya çalışılanları kabullenmeyen sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin halkla ve çalışanlarla birlikte gösterdikleri direnç ve mücadele sonucunda 28 Temmuz Erken Milletvekilliği seçimi yapılmıştır. Sonuçta halk yaşananların ve ülkenin geldiği durumun hesabını sormuş, UBP’yi Başkanı ve Genel Sekreteri ile sandığa gömmüştür.

Yeni hükümetin kurulacağı bu günlerde, Büyükelçi Halil İbrahim Akça açıklamaları ile toplumu korku çemberine almaya çalışmaktadır. KTAMS olarak, yeni oluşan meclisten ve bu meclisten çıkacak hükümetten talebimiz, kendi ayaklarımız üzerinde durmamız için gereken önlemlerin bir an önce alınması ve bunların da toplumla net bir şekilde paylaşılmasıdır.

Biz KTAMS olarak halkın iradesini hiçe sayanlara, konumlarının hatırlatılması gerektiğine inanıyoruz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin