anti-militaristanti-militarist haber39 yıl oldu, tatil bitti, evine dön artık Ayşe!
yazarın tüm yazıları:

39 yıl oldu, tatil bitti, evine dön artık Ayşe!

Yeniçağ podcastını dinleyin

afis2013_32010’dan beri olduğu gibi Anti-Militarist Barış Harekâtı 4. Kez, 14 Ağustos’ta, bu kez Lefkeliler Hanında gerçekleşiyor.

Anti-Militarist Barış Harekâtı eylemcesinin açıklamasında “1974’ün 14 Ağustos’unda tatile çıkan Ayşe’yi evine dönmeye çağırmak için; militarizm yükseldiği, onların savaşa barış harekâtı dedikleri bir günde, ilki 2010’dan bugüne dördüncü kez “Anti Militarist Barış Harekâtı” ile gene sokakta olacağız” denerek, etkinliğe katılım için herkes davet edildi.

Etkinlik için Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) de bir mesaj yayınlayarak ‘Anti-Militarist Barış Harekâtı’ eylemcesi ve Kıbrıs halklarının mücadelesi ile dayanışma içinde olduklarını belirtti. “Kıbrıs Kıbrıslıların Söz, Yetki, Karar Kıbrıs Halkına” başlıklı ÖDP Eş Genel Başkanları Alper Taş ve Bilge Seçkin Çetinkaya imzalı açıklamanda “işgalin 39. Yılında bizler de “evine dön Ayşe” çağrısı yapıyoruz” denildi…

Açıklamada etkinlikle ilgili destek ve dayanışma da ortaya kondu. ÖDP Eş Genel Başkanları Alper Taş ve Bilge Seçkin Çetinkaya ortak imzalı açıklamalarında, “14 Ağustos’ta düzenleyeceğiniz Anti-Militarist Barış Harekâtı etkinliğine katılan tüm dostları selamlıyoruz” ve “39 yıldır işgalin sürdüğü bir coğrafyada yaşayan sizlerin “Bağımsız Kıbrıs” haykırışını bizler de destekliyoruz” denildi.

Eylemce ile ilgili Anti-Militarist Barış Harekâtı organizasyon komitesi üyesi Haluk Selam Tufanlı, etkinliğin bu yıl YKP Gençlik ve bağımsız birçok aktivistin katkıları ile düzenleneceğini belirtti.

Tufanlı, Anti-Militarist Barış Harekâtı’nın eylem ve eğlencenin bir arada söyleniş şekli ile bir eylemce olduğunu da hatırlattı.

Haluk Selam Tufanlı, etkinliğin iki toplumlu karakterine de dikkat çekti. “Her yıl Kıbrıslı Rum gençlik örgütleri gelip stand açmakta, birçok aktivist eylemceye katılmaktaydı, bu yıl Kıbrıslı Rum bir müzik grubu da eylemcede sahne de alacak” dedi.

Tufanlı sözlerini şöyle sürdürdü “elbette, Kıbrıslı gruplar yanında, Anti Militarist Barış Harekâtı’nın en baştan beri parçası olan, enternasyonalist dayanışmanın en güzelini şarkıları ile ortaya koyan, BANDİSTA gene bu yıl da bizimle olacak. 39 yıldır tatilde olan Ayşe’yi evine dönmesi çağrısını bu yıl da, hep beraber, her dilde ve renkte müzikle yapacağız” dedi. Tufanlı, rap müzik yapan Özgür diğer yıllarda olduğu gibi bu sene de sahne alacağını belirterek bu sene ayrıca Kıbrıs’tan alternatif rock grubu Strange Union ile punk grubu En Psychro da sahne alacağının bilgisini verdi…

Etkinliğin yeri ile ilgili ise “bir kez daha Lefkoşa’nın surlariçinde olacağız, Büyük Han’ın yanındaki eski Lefkeliler Hanı ya da eski adıyla Kaloyiro’un Hanın bulunduğu meydanda olacağız” dedi.

Haluk Selam Tufanlı, geçen yıl dedikleri gibi 14 Ağustos’ta sokakta olacak kitlenin önemine dikkat çekti ve herkesi dans ederek, şarkı söyleyerek, tüm işgallere karşı sokakta olmaya davet ettiklerinin altını çizdi…

Anti-Militarist Barış Harekâtı, 14 Ağustos, Çarşamba 20:00’de başlayacak…

 

ÇAĞRI

Etkinlikle ilgili bir de çağrı yayınlandı.

Şimdi, işgalin 39. yılında, tıpkı son 4 senedir yaptığımız gibi yeniden “evine dön Ayşe” demek için bir kez daha çağrı yapıyoruz” denen açıklamada  “çağrımızı genişleterek yapıyoruz, Ortadoğu’da dibimizdeki bir coğrafyada, Mezopotamya’da ve dünyanın başka yerlerinde çatışmanın ve militarizmin, emperyalist müdahalelerin alabildiği yoğun olarak devam ettiği bir zamanda, her dilde dünya halklarına dayanışmamızı da ortaya koyuyoruz, her dilde barış, her dilde savaşa ve militarizme hayır denmesi çağrısı yapıyoruz” denildi.

Çağrının tamamı şöyle:

Eylemcenin nedenleri ise açıklamanın devamında şu şekilde ortaya kondu:

Bir hareket büyüyor, büyürken kendini geliştiriyor… Enternasyonal dayanışmanın da pratikte parçası olduğu, katılımcı, dayanışmacı, neşeli ve mücadeleci bir hareket gelişiyor, ayaklarını güçlü yere vuran, dans eden ama talepleri, sloganları net bir hareket büyüyor…

2010’dan beri; egemenlerin saldırısına uğramaya, her defasında yasaklanmaya çalışılan ama inatla ve dayanışma, neşeli ve mücadeleci bir şekilde, dost sıcağı yüreklerin katkısı ile aksamdan son 3 yıldır gerçekleşen, gerçekleştikçe büyüyen bir hareket…

2010’dan beri bir hareket büyüyor, 14 Ağustoslarda; umudu anlatan, işgale hayır diyen, anti-militarist…

2010’dan beri Anti-Militarist Barış Harekâtı’nın yolculuğu devam ediyor…

Şair Ahmet Telli’nin dediği gibi “büyük aşklar yolculuklarla başlar/ ve serüvenciler düşer bu yollara ancak”…

2010’dan beri Anti-Militarist Barış Harekâtı’nın serüveni devam ediyor…

Önceki çağrı metinlerimizden birinde demiştik ki;

“2010’dan beri pankartlarda, sloganlarda, meydanlarda ve sokaklarda “evine dön Ayşe” derken anlattığımız hep Ayşe’nin bitmek tükenmek bilmeyen tatilinin sona ermesi gerektiğiydi, bu sene sloganımızla gene her yerde olacağız ve 38 yıldır süren işgalin bitmesi gerektiğini bir kez daha haykıracağız. Düşmanlığa karşı barışın, işgale karşı özyönetimin, sömürüye karşı bağımsızlığın ve ırkçılığa karşı halkların kardeşliğinin sloganlarının yükseleceği konserimizin çalışmaları, 14 Ağustos’ta sokakta olmanın gerekliliğini önemsediğimizden ötürü devam etmektedir. 14 Ağustos’ta mutlak sokakta olmak, şarkılara eşitlik etmek önemlidir ve davetimiz, ayrımsız, nerede olunursa olunsun ama sokakta, eylemde olunsun…

38 yıldır işgalin sürdüğü bir coğrafyada yaşıyoruz, yaşadığımızın adına işgal demeye çekinmiyor ve buna karşı çıkıyoruz. Tel örgülerle bölünmüş bir coğrafyada silahlarını birbirine doğrultmuş piyonlar olmak değil, irademizi çalanlara karşı duran, eşitlikçi bir düzenin olduğu bağımsız bir Kıbrıs talep eden siyasi özneler olmaktır derdimiz. Ordularıyla, memurlarıyla ve paralarıyla bizi satın almaya çalışanlara karşı bir haykırış, bir isyan ve bağımsızlık yolunda emperyalist kuşatmaya karşı bir duruşun önemini yineliyoruz. Yaşamlarımızı dikenli tellerle tutsak etmeye çalışan tüm işgal ordularının postallarını hemen şimdi üzerimizden çekmelerini istiyoruz! Biz, militarist baskı düzeninde yaşamayı, polis devletinin kuklaları olmayı kabul etmiyoruz! Sokaklarda özgürce yürümek, şarkılarımızı söylemek, milliyetçiliğin piyonu olmamak ve dans edebileceğimiz bir devrim için sesimizi yükseltiyoruz. Gel sen de bize katıl, hep birlikte haykıralım, tahakküme karşı duralım!”

Şimdi işgalin 39. yılında, tıpkı son 4 senedir yaptığımız gibi yeniden “evine dön Ayşe” demek için bir kez daha çağrı yapıyoruz… Çağrımızı genişleterek yapıyoruz, Ortadoğu’da dibimizdeki bir coğrafyada, Mezopotamya’da ve dünyanın başka yerlerinde çatışmanın ve militarizmin, emperyalist müdahalelerin alabildiği yoğun olarak devam ettiği bir zamanda, her dilde dünya halklarına dayanışmamızı da ortaya koyuyoruz, her dilde barış, her dilde savaşa ve militarizme hayır denmesi çağrısı yapıyoruz.

Anti-militarist ve işgal karşıtı tüm bireyleri;

• Türkiye’nin Kıbrıs’ı işgali son bulana, tüm silahlı güçler Kıbrıs’ı terk edene, İngiliz üsleri ve ABD başta olmak üzerine diğer ülkelerin askeri tesisleri kapatılana kadar her yıl yeniden “Ayşe tatil bitti, artık evine” demek için,

• Militarizmin evlerimize, sokaklarımıza, ilişkilerimize yansımasına dur demek, eşitlikçi ve özgürlükçü varoluşlar için

• Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayanların bilinçli olarak üretimden koparılmasına, Ankara merkezli sömürüye, askeri yönetime, polis devletine, Kıbrıs’ın kuzeyindeki irademizin elimizden alınmasına, ülkemizde ve dünyadaki tüm işgallerin, baskıcı rejimlerin bekçisi militarizme karşı bizimle beraber sesimizi yükseltmeye davet ediyoruz.

 

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP):

 

Kıbrıs Kıbrıslıların,
söz, yetki, karar Kıbrıs halkına!

ÖDP Eş Genel Başkanları Alper Taş ve Bilge Seçkin Çetinkaya imzalı açıklama şöyle:

14 Ağustos’ta düzenleyeceğiniz Anti-Militarist Barış Harekâtı etkinliğine katılan tüm dostları selamlıyoruz. 39 yıldır işgalin sürdüğü bir coğrafyada yaşayan sizlerin “Bağımsız Kıbrıs” haykırışını bizler de destekliyoruz.  İşgalin 39. Yılında bizler de “evine dön Ayşe” çağrısı yapıyoruz.

Kıbrıs uzun yıllardır Ankara tarafından bilinçli olarak üretimden kopartılarak bir ‘kumarhaneye’ çevrildi. Ankara merkezli dayatılan neo-liberal sömürü politikaları ve Kıbrıs’ın cemaatler eliyle kuşatılması bugün de devam ediyor.

Başka bir gelecek için Kıbrıs’ın gerçek acılarını, hayal kırıklıklarını, umutlarını içeren başka bir tarihi birlikte anlatarak, barışın dilini kurmaya kararlıyız.

Tüm silahlı güçler Kıbrıs’ı terk etmeli, ABD ve İngiliz üsleri kapatılmalıdır. Kıbrıs’ı Kıbrıslılar yönetmelidir. Kıbrıs halkının kendi geleceğini tayin mücadelesiyle, emekçilerin güvencesizliğin yaygınlaştırılmasına dönük politikalarına karşı yürüttüğü mücadele ile dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz.

ÖDP olarak, bundan sonrada Kıbrıs‘ta iki toplumlu, iki bölgeli federasyona dayalı barışçıl bir çözüm yönünde, birarada yaşama ve barış iradesini savunanların yanında olacağız.

Çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin