YKPYKP'nin açıklamalarıYKP Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri değerlendirdi: "Anlaşılanların uygulandığı yeni yollara geçilmeli
yazarın tüm yazıları:

YKP Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri değerlendirdi: “Anlaşılanların uygulandığı yeni yollara geçilmeli

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP Yürütme Kurulu üyesi Alpay Durduran Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri değerlendirdi. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Kıbrıs sorunundaki durumun saçmalığı her geçen gün daha çok göze batmaktadır. BM, liderleri uzlaşamadıklarını liste haline getirmesi için New York’ta beklerken talihsiz bir sağlık sorunu nedeniyle bu amacına ulaşamayacaktır. Ayni anda İsrail’in Kıbrıs’ın denizlerdeki münhasır ekonomik hak bölgesi üzerine Kıbrıs Cumhuriyeti ile antlaşma yapmış olmasının “Kıbrıs sorununun çözümüne kötü etki yaratacağı” Türkiye tarafından açıklandı. Yani çözümün sağlanamamış olması her an ne olacağının bilinememesini getirmektedir. Buna çare bulamamak hepimizi tehlikeye sokmaktadır ama bile bile işlerimiz belirsizliğe terk edilmiştir.

Yönetimler ya başarılı olmalı ya da çekip gitmelidirler. Gitmeyenleri de götürmek halkın görevidir. Lakin bizde işler öyle gitmemekte ve çözüm getirmeyenler milli kahraman olmaktadır. Huduttaki rezalet de buna başka bir örnek oluşturur.

Ticaret hadlerini hala uygun bir duruma getirmemenin yarattığı rezaletle güneyle olan ve kuzeyin leyhine olduğu resmen hesaplanan ticarete köstek olacak şekilde geçişlerde insanlarla memurlar birbirine düşürüldü.

Bu rezaleti yaratanlar da zamanında ilan etmişlerdi ki ticarette polisiye tedbirlerle kimse bir şey kazanmaz. Yani onlar da bilir ki bu şovdur. Kime şirin görünmek istiyorlarsaydı becerdiler mi bilmiyoruz. Ancak halk bunun hesabını gün gelince soracaktır.

Bir an önce Kıbrıs sorununu çözmezsek böyle aşağılık duruma sık sık düşeceğiz.

BM, becerip kendi beğenisine göre görüşmeleri ele almayı ve taraflara hakemlik rolüne gelmeyi başardı. Bunu tekrar elde edip etmeyeceği belli değildir. Onun için Sn. Eroğlu’nun sağlığına kavuşmasını beklerken de diplomasiye şans verilmeli ve BM’nin takdir edeceği öneriler hazırlanmalıdır.

Bu arada Türkiye’nin Kıbrıs sorununu kullanarak Doğu Akdeniz’de ekonomik münhasır haklar elde etme çabasının başarısızlığı da kabul edilmelidir. Paket görüşme yöntemini daha fazla devam ettirmek de bu aşamadan sonra olanaksızlaşacaktır. Onun için anlaşılanların uygulandığı yeni yollara geçilmelidir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin