.Yeniçağyeniçağ güncel1948 büyük maden grevi pazertesi gerçekleştirilecek panelde tartışılacak
yazarın tüm yazıları:

1948 büyük maden grevi pazertesi gerçekleştirilecek panelde tartışılacak

Yeniçağ podcastını dinleyin

lefke maden2– Panele konuşmacı olarak Sotiris Fellas, Ahmet An ile Anthula Papadopulous katılacak

– Gecede “madencilerin anıları” isimli Yunanca belgesel Türkçe altyazıyla  izletilecek

Kıbrıs’ta “Ortak Mücadeleler-1948 Büyük Madenci Grevi” 18 Nisan Pazartesi akşamı düzenlenecek panelde tartışılacak.

“Sol ve Kıbrıs Sorunu” konferansının düzenleme Komitesi tarafından gerçekleştirilen panel Pazartesi akşamı 19.00-22.00 saatleri arasında Dayanışma        Evi’nde gerçekleştirilecek.

Koordinatörlüğünün Aziz Ener ile Dafnos İkonomu yapacağı panelin dili Türkçe ve Yunanca olacak. Panele konuşmacı olarak  Sotiris Fellas, Ahmet An ile  Anthula Papadopulou katılacak.

Panelin açılış konuşmaları ise PEO VE Dev-İş temsilcileri tarafından gerçekleştirilecek.

Panelde soru sormak veya katkı yapmak isteyenlere olanak sağlanacak. Panelde “Madencilerin Anıları” isimli Yunanca belgesel Türkçe altyazıyla gösterilecek.

Kıbrıs işçi ve emek hareketi tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 1948 Büyük Grevi Kıbrıs Maden Şirketi (CMC) çalışanı bin Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Rum, Ermeni madenci ve aileleri tarafından “Biz ve çocuklarımız aç kaldık ama mücadelemize asla ihanet etmeyeceğiz” şiarıyla gerçekleştirilmişti.

Ada’da o güne kadar benzeri görülmemiş 1948 Maden Grevi bu nedenle ulusal kimliği ne olduğuna bakılmaksızın başardığı katılımla emek hareketinin önemli dönüm noktası oldu.

Komite tarafından panelde ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada,  büyük grevile ilgili olarak “Kıbrıs’ta eşi görülmemiş dayanışma ve seferberlik hareketi oluşturulmuştu” denilerek, o günkü ortak mücadeleyi anlamanın bugün için önemli olduğuna işaret edildi.

lefke maden

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
211AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin