Nükleere Hayır Platformu eylem ve etkinliklere hazırlanıyor

11814

Nükleere Hayır Platformu 6 Nisan Cuma günü Tabipler Birliği lokalinde bir toplantı gerçekleştirerek Mersin Akkuyu’da yeniden temeli atılan nükleer santralin son durumu, Kıbrıs’a etkileri ve nükleere karşıtı mücadele konusunda görüş alış verişinde bulundu. Ayrıca Çernobil faciasının yıldönümü etkinlikleri hakkında kararlar aldı.

Toplantıda uzun yıllardır Türkiye’de ve ülkemizde yürütülen nükleer karşıtı eylem ve etkinlikler değerlendirilirken, gelişmiş ülkelerin terk ettiği nükleer enerjnin insanlığa faydasından çok zararı dokunacağı, hem ekoloji hem de halk sağlığı bakımından önemli tehlikeler içerdiği konuşuldu. Uluslararası çevre hukukundaki “ciddi nitelikteki sınır aşan çevresel kirliliklere neden olma yasağı” bağlamında, Sağlık Bakanı ile görüşme gerçekleştirilerek, halk sağlığının korunması yönünde önlem alınması için talepte bulunulması kararlaştırıldı. Ayrıca çocukların çevre bilinci ile büyümesi ve nükleer tehdit kousunda bilinçlendirilmesi amacıyla Eğitim Bakanı ile de görüşülerek resim yapma etkinliği düzenlenmesi planlandı.

Platformun planladığı etkinlikler ise şöyle:

24 Nisan Salı günü Home for Coorporation’da bir basın açıklaması gerçekleştirilecek.

Çernobil faciasının yıldönümü olan 26 Nisan Perşembe günü saat 18.00’de, her yıl olduğu gibi Lokmacı ara bölgede iki toplumlu etkinlik desteklenecek.

28 Nisan Cumartesi günü saat 16.00’da Lefkoşa Arasta çarşısında yapılacak tiyatral farkındalık etkinlikleri ile nükleer santrallerin tehlikelerine dikkat çekilecek.