YKPYKP'nin açıklamalarıYine görüştüler, umut yok
yazarın tüm yazıları:

Yine görüştüler, umut yok

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP Sekretarya üyesi Alpay Durduran Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri değerlendirdi. Açıklama şöyle:

Taraflarla temaslar yürüterek görüşmelere samimi olarak yaklaşacaklarını öğrenmek isteyen BM yardımcısı Lutte iki kez Akıncı ile görüştü. Sonuçta kimse umutlanmadı çünkü ciddi olarak görüşmeye hazır olduklarını gösteren bir iz bulan olmadı.

Şimdi umudun ucu görünse köpürecek olanlar çok ses vermediğine göre onları bağırtıp Türk toplumu yeniden birleşmeyi tehlikeli bulur deme olanağı elde etmek isteyen Türkiye ve burdaki acentası zahmete girecek mi bilinmez. Çünkü yeni bir oyun buldular. Artık görevleri daha az federe devletlere dayalı bir federasyon önerisi var. Hangi yetkiler merkeze kalacak ki Kıbrıs’ın ikiye bölünmesi gerçekleşmesin. Yeni düzenin dayanacağı deyimleri konuşmuşlar.

Kimsenin bir şey anladığını açıklayan olmadı. Onun için YKP olarak, meclisteki muhalefet olarak bilgi alamamış muhalefet mi oldu yoksa muhalif olup da bilgi alma derdi olmayanlar mı bilgileri alıp halka götürmediler ve yenilikler saklı kaldı sorusunu soruyor ve yanıtını bekliyoruz. Çünkü halk ortada bir şey varsa bilmek yoksa olması için çalışmak ister.

Ne yazık ki barışçı görünenler koltuğa geçer geçmez Rum tarafı barışa hazır değil deyip seçtiğine hak vermekle barışı da uzaklara attılar.

Çünkü barış statükonun yıkılmasından sonra kurulacağına göre statüko yanlıları karşıdırlar yeni seçilmişin ise statükoyu seçenin istediği gibi değiştirmesi ve tek Kıbrıs’ın yaratılması statükoyu yok eder. O zaman yeni seçileni kurda kuşa mı yedirelim kavgası ortamı değiştirir.

Bu ortamda BM’in sorusu ciddi olarak görüşmeye hazır mısınız kanıtlayın; garantöre gerek duymayacak bir devlet yapısı önerin ve görüşmecimi ikna edin idi. Bu soru unutuldu ve yerine yeni düzenin dayanacağı deyimler yani ne isterler sorusu kaldı. Zaten baştan beri de aynı soru ortada idi.

Patlayıcılarla parçalanan taş ocakları manzarası gibi bir manzara ile karşı karşıyayız. Barış doğal gaz serveti umudu verir ama paylaşmak için Kıbrıs’ı birleştirmek ister. Kıbrıs birleşecek diyene parmak sallanır çünkü güven yokmuş. Kıbrıs ikiye bölündü ama kimse memnun olmadı. Savaş tehdidi arttı. Tek umut BM desteği ama onun da statükoyu koruması bile zor. Halkın çoğunu ise ne BM ne AB kimseye güven olmaz diye inandırdılar.

YKP halkın kendine inanmasını ve BM çerçevesinde vapılacak bir çözüme destek verilmesini diler.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin