Kadın cinayetleri ve şiddet – Yılmaz Parlan

3502

Kadın cinayetleri, şiddeti ve istismarı insanlığın ve o toplumun ayıbıdır . Kadınların öldürülmesi, sistematik şekilde şiddete uğramaları aslında o ülkede hukuk sisteminin çalışmadığını iflas ettiğini de gösterir.

Acı gerçek budur.

Polis yasaları çalıştırmak yerine dosya açmamak, yazı yazmamak için kolayı seçip uzlaştırmayı seçiyor ve mağduru yalnız bırakıyor.

Bırakmakla kalmıyor ısrar edersen ikiniz de dava açarız diyor ve inanın Polis bunu yaşamın her alanında yapıyor..

Dahası insanların güvencesi olması gereken Yargı da ayni şeyleri yapıyor yasaları çalıştırmak sonuç almak yerine erteliyor, konuyu sürekli öteliyor ve sonun da mahkemeye gidenler usanıyor, bırakıyor bunun adına da uzlaşma diyorlar.

Böyle olunca da şiddet de yoluna tam gaz devam ediyor.

Başbakan Erhürman ve hükümeti Meclisin yanıbaşında yapılan AFRİKA’ya linç girişimini kınamadıkları ve sorumluları yargılamadıkları sürece ne kadınları koruyabilir, ne de şiddeti önleyebilir. Pazar günkü yürüyüş için yapacakları açıklamaların hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.

Gerçekle yüzleşilmediği sürece söylenenler rüzgarın içinde kaybolup gidecek Pazartesi ve sonraki günlerde gazetelerin manşetleri kadın cinayetleri, intiharlar kriminal olaylar ve şiddet haberlerinden geçilmeyecektir.

Son söz kadınlar sosyal çok güzel varlıklardır. Sevmek, sevilmek varken niye öldürüyorsun kardeşim

Pazar günü yapılan kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve kadına şiddeti protesto yürüyüşünü şapka çıkarıyor ve selamlıyorum…