seçimleryerel seçim 2018YKP, BES’i ve Sol Hareketi ziyaret etti
yazarın tüm yazıları:

YKP, BES’i ve Sol Hareketi ziyaret etti

Yeniçağ podcastını dinleyin

11 Haziran, Pazartesi saat 9:00’da Yeni Kıbrıs Partisi, Belediye Emekçileri Sendikası’nı (BES) ve ayni gün saat 17:30’da Sol Hareketi, 24 Haziran yerel seçimleri ve ortak toplum muhalefetin güçlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunmak için ziyaret etti…

YKP Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre ziyaretlerde konuşan YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı, YKP’nin yerel seçimlere yaklaşımını aktardı. Kanatlı, aday olanların isimleri ile sorunları olmadığını, bazı kişilerin seçilmesi halinde siyasal yaklaşımları ve geçmiş deneyimlerinden kaynaklanan tecrübe ile zihniyetlerinden dolayı kaygı duyduklarını aktadır. Kanatlı, geçmişte birçok kamusal kurumun battı denerek, özelleştirme adı altında peşkeş çekildiğini, bir süredir aynisinin belediyeler için yapıldığını, bu söylemlerinin arkasının suyu özelleştirilmesi ile başlayarak arkasından diğer beledi hizmetlerin özelleştirilmesinin gelmesinden kaygı duyduklarını, kalan son özvarlıkların korunması amacına yönelik olarak toplumsal muhalefetin güçlendirilmesi için de çeşitli bölgelerde aday olduklarının altını çizdi. Kanatlı, 22 Ocak Afrika Gazetesi baskını ile belediye kaynaklarının nasıl kullanıldığına şahit olunduğunu, sağcı, ırkçı, siyasal İslam’ı kullanan dini cemaatlerin örgütlendiklerini, farklı belediyelerin başkanlığını almak için harekete geçtiklerinin tespitini yaptıkları için, sol ilerici, demokratlardan oluşan bir blok seçeneği yaratmak için de çeşitli bölgelerden adaylar gösterdiklerini belirtti. Kanatlı, çeşitli belediyelerde cemaatlerin kadrolaşmasının ciddi sorun olduğunu, bunun biz zihniyet ile gerçekleştirildiğini, YKP olarak toplumu asimile edip, dönüştürmeye, dönüştüremediği yerde 22 Ocak baskınında olduğu gibi sindirmeye yönelik anlayışların karşında olmaya devam edeceklerini söyledi, bu ortak hareketlerin bunu sembolize ettiğini belirtti.

Kanatlı, geçmişte Lefkoşa belediyesinde yolsuzluk, usulsüzlük ile ilgili birçok şeyin yaşandığını, bunlardan hesap sorulamadığı için benzerlerinin şimdi başka belediyelerde yaşandığını, kadroların şişirildiğini, ekonomik kaynakların kötü kullanıldığını belirterek, benzer anlayışlar ve yaklaşımları olan adayların varlığı da YKP’nin çeşitli siyasi partilerle işbirliği içinde aday göstermesinde etkili olduğunu belirtti. Kanatlı, toplumsal muhalefetin hesap sorulması için de birlikte hareket etmeye ihtiyacı olduğunu da söyledi.

Ziyaretler sırasında BES Başkanı Mustafa Yalınkaya ve Sol Hareket adına Abdullah Korkmazhan da basına birer açıklamada bulundu.

BES ziyareti sırasında YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı, Parti Meclisi üyeleri Gülay Kaşer ve Mehmet Karadal hazır bulundu.

Sol Hareket ziyaretinde ise YKP Genel Sekreteri Murat Kanatlı ve Sekretarya üyesi Hamit Aygün hazır bulundu.

BES Basın Bürosundan yapılan açıklamada ise Kanatlı’dan sonra söz alan Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yalınkaya, “YKP’nin şu anda LTB Meclis’inde üye olarak bulunan Murat Kanatlı’ya ayrıca bir teşekkürü borç bilirim” derken, Bu 4 yıllık süreçte imzalanan 2 Toplu İş Sözleşmesi sürecinde Kanatlı’nın katkılarının çok büyük olduğunu vurguladı. Yalınkaya “Elbette Kanatlı’nın belediyecilik anlamında yaptıklarını Lefkoşa halkı mutlaka değerlendirecektir” söyleminde bulunurken, görev süresi boyunca emekçilerin hakkını alabilmesi için ortaya koyduğu katkıların kendileri için çok önemli olduğunun altını çizdi ve “24 Haziran’dan sonra kendisini yeniden aramızda görmek ve birlikte çalışma isteriz” dedi.

Yerel yönetimlerde örgütlü olan bir sendika olarak 24 Haziran seçimlerinin BES’i yakından ilgilendirdiğini belirten Yalınkaya, halkın vereceği karara ve ortaya koyacağı iradeye saygılarının sonsuz olduğunu söyledi. “BES, gerek Kıbrıs, gerekse de yerel yönetimler konusunda YKP ile her daim temas halinde olan bir sendikadır” diyen Yalınkaya, “Birçok kez bu konularda işbirliği ve güç birliği yapmış örgütleriz” dedi

 

Sayın Harmancı’nın kendilerini ziyaret ettiği sırada “BES taraftır” söyleminde bulunduğunu hatırlatan Mustafa Yalınkaya, Bunu yönetimi ve çalışanlar adına söylediğini, yalnız bu söylemim siyaseten değil istikrar adına olduğunun altını çizdi. Bu istikrar söylemini ısrar ve inatla bazı çevrelerin farklı yönlere çekmeye çalıştığının farkında olduklarını vurgulayan Yalınkaya, “LTB’de istikrar demek, yakın dönemde yaşadığımız mafya düzeninin belediyemize bir daha girmemesi demektir” söyleminde bulundu.

 

Yalınkaya, “Çünkü bir daha bu kötü günleri yaşamak istemiyoruz. Bunun adı da, yolu da istikrardır. Bizim söylediğimiz de budur” derken, Bu söylemden sonra bazı küçük çevreler tarafından eleştirilmeye başlandıklarını, bu eleştirilerin de taşı doğru yere atmış olduklarının bir göstergesi olduğunu belirtti. Tüm adayların BES’in ortaya koyduğu hassasiyetlerini bilmeleri gerektiğinin altını çizen Yalınkaya, “Bu konularda herhangi bir şekilde taviz vermeyeceğimizi, adayların gerek içte gerekse de dışta bunu bilerek hareket etmeleri gerektiğini net bir şekilde anlamaları lazımdır” dedi.

 

Yalınkaya, “24 Haziran seçimleri sürecinde gerek basında gerekse de telefonla arandığımız zaman bizzat bu duruşumuzu kendilerine iletmiş bulunmaktayız. Süreç içerisinde de bunları iletmeye ve de söylemeye devam edeceğiz. Çünkü Lefkoşa halkı çok önemli bir karar aşamasındadır” derken, Şu anda Lefkoşa’da bulunan 6 tane aday arasında bazılarının gerek içten gerekse de dıştan şimdiden bazı söylemlerinin ve eylemlerinin BES’İ ciddi anlamda rahatsız ettiğini vurguladı.

 

Yalınkaya, “Biz rahatsız olduk demek korkuyoruz demek değildir. Kimseden de çekinmiyoruz. Bir daha kaosların yaşanmaması, çalışanların ve Lefkoşa halkının mağdur edilmemesi için bazı uyarılarda bulunuyoruz. Adayların kendileri değil ama çevreleri şu anda bizlere rahatsızlık veriyor. O nedenle bu adaylar bir an önce tedbirlerini alsınlar, aksi takdirde BES hiç çekinmeden gereğini yapacaktır.” dedi

Konuşmasının sonunda ısrarla “Biz istikrar istiyoruz” diyen Yalınkaya, 2013 Ocak ayında Cemal Bulutoğluları’nın istifası ile birlikte Kadri Fellahoğlu’nun belediyenin başına gelmesiyle ve ardından da Harmancı’nın seçilmesiyle bu belediyenin şu anki durumuna geldiğini ve Bunu kimsenin inkar edemeyeceğini söyledi. “Biz 7 Ocak 2013’ün öncesine dönememek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu belediye BES’in 2011 sonrası göreve gelen ilkeli ve kararlı yöneticileri sayesinde ayağa kalkmıştır. Aksi takdirde LTB çok daha kötü durumlarda, belki de birçok çalışanı kapı önüne konmuş olacaktı” diyen Yalınkaya, sözlerini “Dolayısıyla bizim hassasiyetlerimiz ortadadır. Bizim isteğimiz tüm adaylarımızın istikrar kelimesinin altını doldurarak bizlerle birlikte hareket etmeleri gerektiğini bilmeleridir” diyerek tamamladı.

YKP Basın Bürosundan yapılan açıklamada diğer sendikalara ziyaretler gelecek hafta devam edecek…

Hatırlanacağı gibi TDP belediye meclisi listelerinde Lefkoşa’da 4, Mağusa 4, Pergama’da 1, CTP belediye meclisi listelerinde Değirmenlik’te 1 ve Çatalköy’de 1 YKP’li aday var…

YKP üyesi olarak seçime dahil olanların bölgesi, bulunacakları siyasi parti ve sıraları şöyle:

Lefkoşa, TDP

  1. Devran Öztunç
  2. Gülay Kaşer
  3. Mehmet Parlan
  4. Murat Kanatlı

 

Değirmenlik, CTP

  1. Mahfuz Bulğan

 

Mağusa, TDP

  1. Ali Mertel
  2. Mustafa Noyan
  3. Tekcan Karagil
  4. Ulus Irkad

 

Pergama, TDP

  1. Kemal Güçveren

 

Çatalköy, CTP

  1. Osman Höyük
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin