YKP’den Kıbrıs Barış Yürüyüşü için çağrı

2565

Yeni Kıbrıs Partisi Sekretaryası, Kıbrıs Barış Konseyi tarafından 10 Haziran Pazar günü İngiliz üslerine ve savaşlara karşı düzenlenecek “Kıbrıs Barış Yürüyüşü” için katılım çağrısı yaptı.

YKP’nin açıklamasında bölge süren paylaşım savaşlarının bölge halkalarının öldürülmesine, yerinden edilmesine, ekolojik yıkımlara neden olduğunu söyleyerek savaşa karşı barışı talep edenlerin sokakta olması gerektiğinin altı çizildi. YKP açıklamasında son dönemde NATO’nun etki alanın genişletilmesi zorlamasının Kafkaslarda ve Ukrayna’da silahlı çatışmaları tetiklediği, benzer hegemonya mücadelesinin Ortadoğu’yu cehenneme çevirdiği belirtildi. YKP açıklamasında NATO’nun bir savaş aracı olduğu ve barış talep edenlerin doğal talebenin her zaman NATO’nun kapatılması olması gerektiği de ortaya kondu.

YKP açıklamasında Barış Konseyi açıklamasına atıfta bulunuldu ve ayni görüşte olunduğunun altı çizildi. Açıklamada şu alıntı yapıldı: “Diğer halklara karşı savaş operasyonlarına Kıbrıs’ın herhangi bir biçimde dâhil edilmesini kabul etmiyoruz. İngiliz Üsleri aracılığıyla Kıbrıs’ın bölge halklarına karşı savaşta sıçrama tahtası olarak kullanılmasına karşı çıkıyoruz. Bölgemiz kaynayan bir kazan olmaya devam ederken, yurdumuzun kalıcı Taksim tehlikesi karşısında sessiz kalamayız. Kıbrıs sorununun çözüm süreci durgunluk içerisinde olmaya devam etmesine sessiz kalamayız.

Yeni Kıbrıs Partisi Sekretaryası açıklamasında “Kıbrıs’ın her iki yanında barışa inanan ve bunun için mücadele eden herkesi 10 Haziran 2018 Pazar günü Ağrotur Üssü bölgesinde yapılacak Kıbrıs Barış Yürüyüşü’ne katılmaya çağırıyoruz” denildi.

Bilindiği gibi Kıbrıs Barış Konseyi çağrısı ile gerçekleşecek Kıbrıs Barış Yürüyüşü için saat 10.00’da Kolossi-Ağrotur Yolu’nda (Asomatos kavşağı) buluşulacak ve daha sonra İngiliz Ağrotur Üssü’ne yürüyüş gerçekleşecek. Yürüyüş için sabah saat 8.15’te Ledra Palace geçiş noktasından otobüs de kalkacak…