YKP Parti Meclisi yerel yönetimlerle ilgili yol haritasını belirledi

2237

Bir süredir bölgelerde yapılan çeşitli toplantıların sonrası 23 Nisan, Pazartesi toplanan YKP Parti Meclisi yerel yönetimlerle ilgili yol haritasını belirledi.

YKP Parti Meclisi yaptığı değerlendirmede, Kıbrıs sorununun federal çerçevede çözümü talep edenlerin, ekolojist, toplumsal cinsiyet eşitliğini ve özgürlüğünü destekleyenlerin, anti-militaristlerlerin ve emekten yana olanların, toplumsal muhalefeti etkin kılması için siyasal ortamın zorunlu kıldığı geniş çaplı ortak mücadele zeminlerinde bir araya gelmesine ihtiyaç olduğunun altı bir kez daha çizildi…

YKP Parti Meclisi değerlendirmesinde, hayatın her alanında mücadele edecek böylesi ortak mücadele zeminleri için yerel seçimlerin de bir çalışma alanı olduğu tespiti yapıldı.

Bu temelde imkan olan belediyelerde, her yerel yönetimin kendi koşulları göz önünde buldurarak Belediye Meclisi Üyelikleri için, siyasi parti, sendika, demokratik kitle örgütleri ve bireyler ile birlikte ortak listeler oluşturma çalışması yapması için Parti Meclisi, İlçe Yönetim Kurulları ve Parti Sekretaryasını görevlendirilmeye de karar verdi.

Bu çerçevede YKP, Belediye Meclisleri için aday adaylık başvurusu kabül etmeye başladığını da kamuoyuna açıkladı. Aday adaylığı için başvurmak isteyenler taleplerini son gün 7 Mayıs mesai bitimine kadar yazılı olarak YKP Genel Merkezine ve İlçe Sekreterliğine iletilebileceği açıklandı…

Belediye Başkanlıklarında ise son kararı İlçe Yönetim Kurulları verecek…