Nükleer karşıtı haber ve yazılaranti-nükleer haberNükleere Hayır Platformu Lefkoşa Çarşısında farkındalık eylemi gerçekleştirdi
yazarın tüm yazıları:

Nükleere Hayır Platformu Lefkoşa Çarşısında farkındalık eylemi gerçekleştirdi

Yeniçağ podcastını dinleyin

Nükleere Hayır Platformu, Lefkoşa çarşısında şok eylem gerçekleştirerek nükleer santrallerin tehlikelerine ve Akkuyu Nükleer Santrali’nin ülkemize olumsuz etkilerine dikkat çekti. Tiyatral farkındalık etkinliğine vatandaşlar da ilgi ve dikkat göstererek izledi ve katıldı. Nükleer santrallerin ölüm saçtığının, Çernobil ve Japonya’da yüzlerce insanın ölümüne sebep olduğunun vurgulandığı etkinlikte, güneş ve rüzgardan yararlanılan temiz enerjinin mümkün olduğu da ortaya kondu.

Platform temsilcileri, herhangi bir kaza olmasa bile Akkuyu Nükleer Santrali’nin tüm Akdeniz’deki ekosistemi ve canlı yaşamını olumsuz etkileyeceğini, deniz suyunun sıcaklığını 2-3 derece artırarak doğal yaşama zarar vereceğini belirttiler. Vatandaşlarla konuşarak fikir alış verişinde bulunan Platform temsilcileri, nükleer atıkların yok edilemediğini, yüz yıl sonra dahi toprağa ve yer altı sularına karışarak kanser yapmaya devam ettiğini anlattılar. Avrupa ülkelerinin nükleer santrallerden vazgeçerek temiz enerjiye yöneldiğinin de vurgulandığı etkinlikte, ülkemize 90 kilometre uzaklıktaki Akkuyu’da bir nükleer santralin istenmediği vurgulandı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin