Suriye’deki savaşa karşı ABD elçiliği önünde eylem

6441

Kıbrıs Barış Konseyi Sekretaryası açıklaması şöyle:

Kıbrıs Barış Konseyi (KBK), Kıbrıs’ta yaşayan tüm barışseverleri Suriye’deki savaşa karşı 16 Nisan Pazartesi saat: 18.00’de Lefkoşa’daki ABD Elçiliği önünde düzenlenecek eyleme katılmaya çağırıyor.

Savaşı, ölümü, yerinden edilmeyi yaşayan, her gün dökülen kandan acı duyan Suriye halkına desteğimizi ve dayanışmamızı pratik olarak ifade ediyoruz.  Suriye halkına karşı devam eden saldırıları ve ABD Başkanının Suriye’deki istikrarsızlığı ve bölünmeyi şiddetlendiren, patlamaya hazır durumun fitilini ateşleyen kışkırtıcı ifadelerini kınıyoruz. Orta Doğu’da enerji kaynaklarının yeniden düzenlenmesine ve kontrolüne yönelik  ABD ve NATO’nun emperyalist planlarına karşıyız. Emperyalizmin bölgemizde yoğunlaşan barbarlığı, bölgedeki halkları genel bir yıkıcı savaşın eşiğine getirmektedir.

Suriye’de dökülen kan durmalıdır. Suriye’deki çatışmaların ve müdahalelerin sona ermesini, Kıbrıs’ın askeri operasyonlarda yer almamasını; Kıbrıs Cumhuriyeti hükümetinin İngiliz Üsleri, havaalanlarının ve limanların ABD ve NATO tarafından Suriye’ye yönelik askeri saldırılarda kullanılmaması için her türlü önlemi almasını talep ediyoruz.

 

SAVAŞA HAYIR – BARIŞA EVET

SURİYE HALKIYLA DAYANIŞMA

KIBRIS HALKLARIN BARIŞ KÖPRÜSÜ OLMALIDIR

 

facebook etkinlik sayfası: https://www.facebook.com/events/931461220364867/