toplumsal muhalefetKıbrıs Barış KonseyiSuriye’deki savaşa karşı ABD elçiliği önünde eylem yapıldı
yazarın tüm yazıları:

Suriye’deki savaşa karşı ABD elçiliği önünde eylem yapıldı

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Barış Konseyi (KBK), Suriye’deki savaşa karşı 16 Nisan Pazartesi saat: 18.00’de Lefkoşa’daki ABD Elçiliği önünde eylem düzenlendi. Eyleme YKP da destek verdi…

Protesto eylemine katılanların onayıyla aşağıdaki açıklama yapıldı:

ABD, Britanya ve Fransa tarafından 14 Nisan sabahı Suriye’ye yapılan hava saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bu devletlerin savaş operasyonları için bahane ettikleri Suriye ordusunun kimyasal silahlar kullandığı iddiası, üstelik önce Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü’nün araştırması yapılmaksızın, bu saldırıyı hiçbir şekilde haklı kılamaz.

Bu hareketi Suriye halkına karşı işlenen bir cinayet olarak kınıyoruz. Suriye’nin egemenliğinin, toprak bütünlüğünün ağır bir biçimde çiğnenmesini kınıyoruz. Suriye devletinin içişlerine ve ulusal haklarına yapılan bu müdahaleyi kınıyoruz. ABD, Britanya ve Fransa hükümetleri bu askeri saldırılarla uluslararası hukuku ve BM Tüzük Şartı’nı ihlal ediyorlar.

7 yıldır Suriye halkına karşı sürdürülen saldırıya son verilmesini talep ediyoruz. Yapılan saldırı Orta Doğu bölgesindeki kaosu daha da derinleştirmekte ve cani “İslami Devlet” dâhil olmak üzere ekstrimist terör örgütlerinin faaliyetlerini güçlendirmektedir.

İngiliz Üsleri’nin bugün Suriye’ye karşı olduğu gibi askeri saldırılarda sıçrama tahtasına dönüştürülmesine devam edilemez. Bölgemizde ölüm saçan güçlerin saldırıları bu üslerin varlığının ve kullanımının bölge halklarına karşı cani rolünü kanıtlamaktadır. Bölgemizde yapılan saldırılarda Kıbrıs’ın sıçrama tahtası olarak kullanılmasına son verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca hiçbir savaş operasyonunda Kıbrıs Cumhuriyeti’nin altyapılarının kullanılmamasını da talep ediyoruz. Kıbrıs Barış Konseyi’nin her zaman savunduğu tez Kıbrıs Cumhuriyeti topraklarındaki İngiliz Üsleri’nin kapatılmasıdır. Halkımızın barışsever duygularına saygı gösterilmesini talep ediyoruz. Toprak bütünlüğümüze ve egemenliğimize saygı gösterilmesini talep ediyoruz. Halkımızın Kıbrıs’ta ve tüm dünyada barış ve adalet isteğine saygı gösterilmesini talep ediyoruz.

Suriye sorununun siyasi ve barışçıl yoldan çözülmesi için uluslararası toplumu derhal harekete geçmeye çağırıyoruz. Uluslararası hukuka ve BM Tüzük Şartı’na saygı gösterilmesini talep ediyoruz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin