YKP Yürütme Kurulu Suat Günsel’e verildiği iddia edilen arazi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Açıklama şöyle:

Skandal önce eski Zeyko yağ fabrikası yerinin birilerine peşkeş çekilmesi ile başladı, sonra yasadışı kat tartışması ile devam etti, hükümet dönüp yasadışı katları yasallaştırmanın yolunu açma için emirname çıkardı, emirname mahkeme kararı ile şimdilik durduruldu. Ama bu tartışma sürerken Serdar Denktaş’ın oğluna arazi verilmesi ve izinleri olmadan otel inşaatına başlaması da gündeme düştü, yeni emirname ile bu da yasallaştırılmaya çalışılıyordu, bu da durdu.

En son isim konusunda mahkeme kararı olan Suat Günsel’e bir üniversiteye SİT alanı olduğu da belirtilen bir arazinin verildiği haberleri gündeme düştü. Hem peşkeş çekilen arazinin durumu, hem de mahkeme kararlarını dinlememekte kararlı hükümetin aslında ismi yasal olmayan bir kuruma 49 yıllığına kira sözleşmesi yapması dikkat çekicidir.

Üniversite paravanlığı ile kimi kişilere peşkeş çekilen ne ilk ne de son arazidir. Daha önce de kampüs yapsın iddiası ile Karpaz’da özel koruma bölgesindeki bir arazi de Akpınar’a peşkeş çekilmişti.

Girne’de yaşananları kaygı ile takip etmekteyiz. Girne İnisiyatifinin sürdürdüğü mücadeleyi desteklemeye devam edeceğiz.

Hükümeti umutsuzca yasalara saygı duymaya çağıracağız ama yasadışı iş yapması genetiğine işlemiş bu kişilerin bizi dinleyeceğini düşünmüyoruz. Böylesi koşullarda tüm alanlarda mücadelenin sürmesi tek çıkar yol olarak önümüzde durmaktadır.