.YeniçağmanşetYeni Kıbrıs Partisi: Girnelilerin ekoloji ve kent hakkı mücadelesinin yanındayız
yazarın tüm yazıları:

Yeni Kıbrıs Partisi: Girnelilerin ekoloji ve kent hakkı mücadelesinin yanındayız

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykpYKP Yürütme Kurulu ve Ekoloji Komisyonu yaptıkları ortak değerlendirmede Girnelilerin ekoloji ve kent hakkı mücadelesinin yanında olduklarını belirttiler, rant için ekosistemin daha fazla yok edilmesinin durdurulması çağrısını yaptılar. Açıklama şöyle:

Bir süredir Girne’nin Templos ve Karava Bölgeleri’nde süren eylemlerle kendi gösteren yurttaş inisiyatifleri, en son Girne Vatandaş İnisiyatifi ile dikkat çekici noktaya geldi.

Bölgenin ekosisteminin rant için talan edilmesine karşı süren mücadele değerlidir ve bizler bu mücadelede tarafız…

YKP olarak, herkese kent hakkına sahip çıkması çağrısı yapıyor, rant değil insanlar için yaşam alanları yaratabilmek temelinde yerel yönetimlerin toplumsal belediyecilik temelinde yeniden örgütlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle şu an emirnameler ile yönetilen Girne’nin bir an önce İmar Planı’na kavuşması kadar, İmar Planı’nın da yerel yönetimlere verilmesi gereklidir! Yerel yönetimlerde ise tepeden, her şeyi çözen belediye başkanı ve onun kararlarını yedekleyen belediye meclisleri değil, mahalle, bölge meclislerine söz, karar ve yetki veren katılımcı demokrasiye ihtiyacımız olduğunun altını çiziyoruz.

Kıbrıs’ın bir zamanlar en yeşil bölgelerinden olan Girne’nin bir beton yığınına dönüşmüş olmasından üzüntü duyuyoruz ve neresinden dönülürse önemli olduğuna inancımızdan dolayı, bölgedeki insanların mücadelesine omuz veriyoruz, dayanışıyoruz, onlarla birlikte mücadelenin içindeyiz…

Yeni Kıbrıs Partisi olarak, rant değil dar anlamı ile insan geniş anlamı ile tüm canlılar için yaşanabilir bir Girne için katlanarak süren mücadelenin yanında olmaya devam edeceğiz

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin