yaklaşımlarAlpay DurduranYönetim hukuk devletini maskara yerine koydu – Alpay Durduran
yazarın tüm yazıları:

Anayasa yasa gücünde kararname çıkarma yetkisini çok sınırlayarak vermiştir. Onun ancak konu ivedi olacak ve mali olacak demektedir. Vize affını ne ivedi saymak ne de mali saymak olanaksızdır. Onun için bakanlar kurulu açıkça anayasayı ihlal etmiştir

Yönetim hukuk devletini maskara yerine koydu – Alpay Durduran

Yeniçağ podcastını dinleyin

durduran2Açıkça hükümet anayasayı ihlalden korkmadığını gösterdi. Vize affı çıkararak güya işçi açığını kapatmaya çalışıyor. Ancak ne maksatla olursa olsun anayasa bilerek ihlal ediliyorsa zararı daha çok olur.

Hukuk herkese gerek derken yalnız bazı insanlara haksızlık edilmiş olur demeyiz. Ayni zamanda hukuk yönetimin tüm işlerinin usulünce ve düzele yürümesini garanti altına alır. Hukuk ihlali yaptırımı kalmazsa keyfi ve zamansız kararlarla işler yokuşa sürülmüş olur.

Anayasa yasa gücünde kararname çıkarma yetkisini çok sınırlayarak vermiştir. Onun ancak konu ivedi olacak ve mali olacak demektedir. Vize affını ne ivedi saymak ne de mali saymak olanaksızdır. Onun için bakanlar kurulu açıkça anayasayı ihlal etmiştir. Bunu bilmeyerek yapmış da olamazlar. Çünkü bu ihlaller yasa gücünde kararname bakımından çok konuşulmuş, mecliste açıklanmış ve mahkemelerde incelenmiştir. Bazı kararnameler mahkemeye götürülmemişse de götürülenler iptal edilmiştir.

Meclise onaylatılacak diye demeç verenler açıkça meclistekiler nasılsa onaylayacaklar demektedirler. Yoksa onlar da bunun ihlal olduğunu bilirler.

Vize affı açıkça Kıbrıslı işçilerin kendilerinin kabul etmedikleri düşük işçi ücretleriyle çalışmaya hazır yabancı işçi sağlaması için işverenlere kıyak yapmaktır. UBP ve DP ülkemiz emekçilerini düşük ücretle çalışmaya mahkûm etmeye devam kararı almıştır. Ülke hudutlarının ekonomiyi düzenleme amacıyla var olduğunu sayan milliyetçilerin işçiler söz konusu olunca cırlamaları hayli düşündürücüdür ve milliyetçi değil lillici oldukları iddialarını güçlendirmektedir.

Ekonomi yüzde üçten fazla işsizlik oranı varsa orada işçilerin ücret pazarlığı yapmakta elinin güçsüz kalacağını söylemektedir. Yönetim işte bunu garantilemek istemektedir.

Bu gerçeği vekiller de bilmektedir. Ancak partilerinin maşaları olmaya devam ettikleri için meclisten onay almak da partiler arasında pazarlığa yol açacak bir konu olması şaşırtmamalıdır.

Halkımız bu gidişi çoktan teşhis etmiştir. Gereği FETO tipi bir darbe olamayacağına göre partilerini yola getirmek veya ele geçirmek, yoksa yeni partiler kurmaktır. Halk hareketi gereklidir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin