anti-militaristanti-militarist haberAnti-Militarist Barış Harekâtı, 12 Ağustos’ta 7. kez gerçekleşiyor
yazarın tüm yazıları:

Anti-Militarist Barış Harekâtı, 12 Ağustos’ta 7. kez gerçekleşiyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

poster webCuma akşamı, 12 Ağustos’ta, Anti-Militarist Barış Harekâtı 7. kez, Lefkeliler hanında gerçekleşiyor.

Kıbrıs’ın her yanından çeşitli siyasi parti, grup ve bağımsız aktivistler “1974’ün 14 Ağustos’unda tatile çıkan Ayşe’yi evine dönmeye çağırmak için; militarizm yükseldiği, onların savaşa barış harekâtı dedikleri bir günde, ilki 2010’dan bugüne yedinci kez “Anti Militarist Barış Harekâtı” ile gene sokakta olacağız” dedikten sonra, eylemceye herkes davet etti.

Gecede Bandista, Monsieur Doumani, Alex and the Dukes, Yatay Zeka, Studio 21, Poly Lee, Radio Pangea sahne alacak…

Eylemce, 12 Ağustos, Cuma akşamı saat 20’de Büyük Han’ın yanındaki eskiden Lefkeliler Hanı ya da eski adıyla Kaloyiro’un Hanın bulunduğu meydanda gerçekleşecek…

 

ÇAĞRI

Çağrının tamamı şöyle:

Anti-militarist barış Harekâtı, 2010 yılından bu yana Kıbrıs’ın kuzeyinde anti-militarizm, özgürlük ve bir arada yaşama ve var olma için farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenmektedir. Kıbrıslı Rum milliyetçilerin adanın kontrolünü ele alabilmek için yaptığı darbenin ardından Türkiye Cumhuriyeti, 14 Ağustos 1974 Ağustos’te Kıbrıs’ın kuzeyini işgal ve istila etmiştir. Türk ordusu bu işgale ironik bir şekilde Barış Harekâtı demiştir. Bizler ise Barış Harekâtı sözünün karşılığını doğru bir biçimde kullanarak buna silahları, düşmanlığı, gücü ve ölümü katmadan yansıtmaya çalışmaktayız.

İki halkın liderlerinin hala daha bir anlaşmaya varamamaları Türk ordusunun yeşil hattın kuzeyindeki varlığını sürdürmesine neden olmaktadır. Ancak bizler mücadelemizi Kıbrıs’ı; askerlerden, milliyetçilikten, ırkçılıktan, seksistlikten ve her türlü köktendinci akımdan arındırmak adına devam ettirmekteyiz.

1963 yılından beridir adamızda olağanüstü hal devam etmektedir. Kıbrıs’ın güneyindeki ekonomik kriz ve kuzeyindeki Türk ordusunun işgali; adanın güney ve kuzeyindeki idari güçlerin bu olağanüstü hali yenilemek ve daha fazla anti-demokratik koşullar yaratarak, insan hakları ve özgürlüğü sınırlamak için bahaneler yaratmalarına sebep olmaktadır.

Bizler yeşil hattın iki tarafındaki Kıbrıslılar olarak; adadaki bütün ordulara karşı direnenleri ve Barış Harekâtının gerçek karşılığını doğru biçimde yansıtmak isteyen herkesi direnişe çağırırız. Hade, bizimle tüm baskılara ve güçlere karşı direnişe katılın. Herkesi adanın askersizleştirilmesi; Türk, Yunan, İngiliz, Birleşmiş Milletler ve Kıbrıs’ın kuzeyindeki ve güneyindeki Kıbrıslı ordulardan arındırılması için dayanışmaya çağırırız.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin