Avrupa Sol PartisiAvrupa Sol Partisi: Erdoğan’ın kavgacı politikalarının kurbanı olan Türkiye halkıyla dayanışma içindeyiz
yazarın tüm yazıları:

Avrupa Sol Partisi: Erdoğan’ın kavgacı politikalarının kurbanı olan Türkiye halkıyla dayanışma içindeyiz

Yeniçağ podcastını dinleyin

Avrupasolİstanbul havalimanında, 36 kişinin ölümüne 140’tan fazla kişinin yaralanmasına neden olan ve İslam Ordusu tarafından üstlenilen saldırıyı kınıyoruz. Ailelere, arkadaşlara ve saldırıdan etkilenen herkese ve geçtiğimiz yıllarda ciddi terörist saldırılara maruz kalan tüm Türkiye halkına başsağlığı ve dayanışma dileklerimizi iletiyoruz. En büyük terörist saldırı Ekim 2015’te pasifist ve ilerici güçler Ankara’da barış isteklerini dile getirirken olmuştu. O saldırıda 200’den fazla insan ölmüştü.

Avrupa Sol Partisi olarak her zaman yaptığımız gibi, Erdoğan hükumetinin Suriye ordusuna saldıran cihatçı gruplarla suç ortaklığı yapmak, Kürt halkına, temsilcilerine, milletvekillerine, örgütlerine ve genelde Türkiye’de ve bölgede demokrasi ve barış için çalışan tüm demokratik güçlere saldırmak gibi istikrarsızlaştırıcı politikalarının kurbanı olan Türkiye halkıyla dayanışma içinde olduğumuz belirtiyoruz.

Suç ortaklığının bir kısmı cihatçı hücrelerin bölgede hareket etmesine serbestlik sağlanmasıyla gösterildi. İslamcı teröristlere gösterilen bu gevşek tutum, gazeteci, aydın, eylemci, sendikacı, politik militan olsun olmasın ifade özgürlüğünü savunan herkesin zulme uğraması ve hapse atılmasıyla ve kuşatılan ve bombalanan Kürt halkının gördüğü muameleyle taban tabana zıt.

Avrupa Sol Partisi olarak uluslararası topluma Türkiye’yle olan ilişkilerini gözden geçirme ve AKP hükumetini insan haklarına ve ifade özgürlüğüne saygı duymaya, aynı zamanda demokratik güçleri terörizm karşıtlığı adına baskı altına almamaya zorlama çağrısında bulunuyoruz.

29.06.2016

 

Maite Mola

Avrupa Sol Partisi Başkan Yardımcısı

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin