.YeniçağmanşetYeni Kıbrıs Partisi: Acıları paylaşır dinci, tekfirci terörü kınarız
yazarın tüm yazıları:

Yeni Kıbrıs Partisi: Acıları paylaşır dinci, tekfirci terörü kınarız

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykpYeni Kıbrıs Partisi’nin İstanbul’daki saldırı ile ilgili açıklaması:

Derin bir üzüntü ile İstanbul havalimanına terör saldırısı düzenlendiğini öğrendik. Kamuoyu oluşturmakta en büyük etkisi olan ana akım medyada ne yazık ki haber verme yerine haberleri istismar etme çabası egemen oldu. İktidar yanlıları ‘en iyi savunma saldırıdır’ anlayışıyla, muhalefet de konuyu iktidarı suçlamak için kullanma ile meşgul oldu.

İktidar yanlıları terörün arkasındaki aşırı dinci kültürün varlığını hiç ele almadı. Çünkü şimdilik dindarların koruyucusu rolünün zayıflamasını çıkar ve elindeki gücü koruma amacıyla hareket etti.

Muhalefet ise istihbarat zafiyeti ve dış politika yanlışlarıyla suçlamak için malzeme yapmakla yetini. Diğer çabalarsa etkisiz kaldı.

Hâlbuki Türkiye’de aşırı dinci beyin yıkama yuvaları terörist yetiştirmeye adaydır. Yurt içinde zikir yuvaları ve dini beyin yıkama yerleri çok fazladır. Suriye ve Irak olaylarında mezhep ve tekfirci tarikatların arasındaki çatışmalar ve Kürtlerle ilgili durum yüzünden birini ezmeye çalışırken ötekini diğerine karşı desteklemek yüzünden Türkiye de hedef haline gelmiştir.

Bu tehlikeli gelişmeler teröristlere içten militan, para, silah ve mühimmat sağlama olanakları vermektedir. Teröristlerin ülkede rahatça dolaşmasına, saldırılacak yerlerde keşif yapmasına, Türkiye üzerinden ticaret, para aktarma, yabancı ülkelerden bağış adıyla para toplama ve istihbarat sağlama olanakları vermektedir.

IŞİD Türkiye’yi dar-ul harp yani kâfir ülkesi olarak ilan etmiş ve cihat açmıştır ama ayni zamanda Türkiye içinde de Türkiye yönetimini dinden çıkmış yani kâfir idaresi sayanlar özgürce ve kamu kaynaklarından beslenerek örgütlü eğitim çalışması yapılan yuvalar vardır. Ne yazık ki bunların siyasi çıkarlarla himaye gördükleri anlaşılmaktadır. Çünkü teröristler en has dindar oldukları iddiasındadırlar ve onlarla savaşmak için gereken kültürel araçları kullanırlarsa dinci kuşak yetiştirme siyasi çalışmaları zarar görecektir. Şeriata dönmek ve Osmanlı düzenini geri getirmek isteyenler laik düzene saldırırken IŞİD, el kaide ve El Nusra gibi tekfirci düşüncelere kapıyı ardına kadar açmışlardır.

İslam birliğinin hayal olduğu açıktır. Saldırganların hedefleri ezici çoğunlukla Müslüman halkın yaşadığı yerler olduğu da açıktır.

Ancak aşırıların dilindeki cennete davet yanında esas olarak düşmanlar yanında ABD, AB ülkeleri ve Yahudiler vardır. Bunun AB, NATO ve diğer uluslararası kuruluşların üyesi Türkiye’de yönetimin terör saldırılarını onların taşeronlarının yatığını ve Türkiye’yi zayıflatmak için taşeron kullandıklarını, üst akıl diye tanımlar kullandıklarını da görmekteyiz. Bu da onları teröristlere yardımcı etmektedir.

Sol, anti-emperyalist politikasıyla bu saçmalığa prim vermez. Terör hedef görmeden öldürme demektir ve asla onaylamaz.

Acıları paylaşır dinci, tekfirci terörü kınarız…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin