.YeniçağmanşetKıbrıs’ın kuzeyi fakirleşmeye devam ediyor
yazarın tüm yazıları:

Kıbrıs’ın kuzeyi fakirleşmeye devam ediyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykplogo_yYKP ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi. Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Dış ticaretimizin 2015 yılında Türkiye ile ilgili olarak %16 gerilediği gazeteye haber oldu. Bunun ekonomistlerin dikkatini çekmemesi hayret edilecek bir şeydir. Dikkat çeken bir durum da ne yazık ki bu gibi yaşamsal bilgilerin geç açıklanması ve geç değerlendirilmesidir. Hâlbuki daha yılın içinde tehlikenin görülmesi ve önlemlerin konuşulması gerekir. Türkiye’de bunlar yıl boyunca ay ve ay açıklanmakta ve konuşulmaktadır. Kapitalist bir devlette artık bunlar ekonominin izlenmesinde ve etkilenmesinde devletin kullandığı nadir araçlardır. Sol bir yönetim olsa, çok daha dikkatle ve başka bir yollarla izleme ve denetleme yapılması amaçlanırdı. Görülüyor ki yönetimimiz ne sağ ne soldur. O nedenle de ne sağ ne salimdir.

Dış ticaretimiz Türkiye ile %16 geriledi ama o kadar değil %16,5 de toplam ticaretimiz geriledi. Bunun alarm verici ve ekonomik canlanma için verilen tüm desteklerin ve teşviklerin işe yaramadığını gösteren bir kanıttır. Bu da aslında milli gelirde %13,4 azalmaya işaret eder. Normal bir ülkede böylesi rakamlar açıklandığında ciddi sonuçları olur ama bu coğrafyada etkisi görülememektedir.

Sendikalar ücretlerine bakarak fakirleştik derler ve bu acı gerçeğe işaret ederler. Onların maaş kavgası yaptığını ileri sürüp edebe davet edenler kafalarını kuma gömmüşlerdir. Bu gerçekler konuşulmadığına göre onlara sabır önerenlerin ikna edici olmalarına olanak yoktur.

Bu rejim Türkiyeli akıl hocalarıyla kurulmuş ve beraberce işletilmektedir. Sorumluluk her ikisinindir. Nitekim gözümüzün önünde buradaki bizim yöneticileri su konusunda söylediklerini yutmaya zorlayabilmektedirler. Bu rejimin savunucuları ise ‘yani bizimkiler iyi bir şey önerdiler de Türkiye hayır mı dedi’ diye suçu bizimkilere yüklerler ama bu ortak sorumluluktur. Çünkü bizimkiler uydudurlar.

Demokrasimizin çare üretmesi için memleketimizi bizim yönetmemiz şarttır. Bu memleket bizim, biz yöneteceğiz sloganımız unutulmadı ama anlamı değiştirilerek kullanılır kullananları uyarırız.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin