.YeniçağmanşetYeni Kıbrıs Partisi, Halkların Demokratik Partisi’nin kongresine katıldı
yazarın tüm yazıları:

Yeni Kıbrıs Partisi, Halkların Demokratik Partisi’nin kongresine katıldı

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKPfigenyuksekdag
HDP eş genel başkanı Figen Yüksekdağ
YKP_ÖDP
ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Haydar İlker ve Parti Meclisi üyesi Aslı Aydın
YKP_EMEP
EMEP Genel Başkan Yardımcıları Şükran Doğan ve Fevzi Ayber
YKP_SYKP
SYKP eş genel başkanı Nejla Kurul

Yeni Kıbrıs Partisi, Halkların Demokratik Partisi’nin, 24 Ocak 2016 tarihlerinde toplanan olan 2.Olağan Büyük Kongresine katıldı…

Kongreye Yeni Kıbrıs Partisi adına Yürütme Kurulu üyeleri Murat Kanatlı ve Faika Deniz Paşa katıldı…

YKP delegasyonu Ankara’da ayrıca Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) ve Devrimci Parti ile de görüşmeler yaptı…

YKP delegasyonu ile Cumartesi günü ilk önce EMEP Genel Başkan Yardımcıları Şükran Doğan ve Fevzi Ayber ile EMEP binasında görüştü. Daha sonra SYKP eş genel başkanı Nejla Kurul ve partinin çeşitli kurullarında görevli kişilerle SYKP binasında görüşme gerçekleşti. Son olarak da ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Haydar İlker ve Parti Meclisi üyesi Aslı Aydın ile ÖDP binasında bir görüşme gerçekleşti.

YKP delegasyonu akşam da ÖDPnin 20. yılı nedeniyle Ankara’da Redaksiyon Atölyesinde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Pazar günü ise YKP delegasyonu HDP 2. Kongresi’ne katıldı, kongre sonrası ise HDP eş genel başkanı Figen Yüksekdağ ve eş genel başkan yardımcısı Alp Altınörs ve diğer parti yetkilileriyle Türkiye, Kürdistan ve Kıbrıs üzerine görüş alışverişinin yapıldığı bir toplantı gerçekleştirdi. YKP delegasyonu daha sonra yabancı konukların ve Türkiye’deki elçiliklerin temsilcilerinin katıldığı yemekli toplantıya katıldı.

Pazartesi günü ise YKP Delegasyonu ile Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü ve partinin çeşitli kurullarında görevli kişilerle ile Devrimci Parti binasında bir görüşme gerçekleşti.

Tüm görüşmelerde Kıbrıs başta olmak üzere bölgedeki gelişmeler ele alındı, görüş alışverişinde bulunuldu. YKP delegasyonu Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri, neoliberal sosyo-ekonomik dayatmaları, suyun, havaalanının, telefon dairesinin özelleştirme süreçlerini ve yaşanan yolsuzlukları, kadın mücadelesini aktardı, bu konuda siyasi partilerden Kıbrıs konusunda daha aktif politika izlenmesi istendi. YKP delegasyonu 2011’de imzalan ortak açıklamayı da hatırlatarak bu çerçevede yapılabilecek ortak çalışmaların da başlamasının temennisini iletti… YKP için de olağan kurultay yılı olduğu, kurultayın muhtemelen sonbaharda gerçekleşeceğini, siyasi parti temsilcilerini adada görmek ve bu tartışmaları ada da konuşarak ileriye taşımayı umduklarını söyleyip, siyasi partiler kurultaya da davet edildi.

YKP delegasyonu Pazartesi günü adaya döndü…

 

HDP Kongresine YKP mesajı

Yeni Kıbrıs Partisi Yürütme Kurulu imzası ile HDP 2. Kongresi divanına gönderilen mesaj şöyle:

Yeni Kıbrıs Partisi olarak, Türkiye egemenleri tarafından yavru vatan olarak adlandırılan ama gerçekte yarım bir vatan olan ve halen daha 40 bin askerle TC işgali altında bulunan bir coğrafyadan, Kıbrıs’tan kongrenizi selamlıyor ve başarılar diliyoruz…

Yaşanan süreçte Kıbrıslılar olarak, ortasından tel örgüler geçen, coğrafyası kanla bölünmüş, halkı ve tüm yaşam alanları ikiye ayrılmış olarak hayatlarımızı sürdürmekteyiz. Bugün hale daha Türkiye Devleti yönetimlerinin uyguladıkları asimilasyon ve entegrasyon politikaları ile Kıbrıs’ın kuzeyini Türkleştirme ve Sünni-Müslümanlaştırma gayretini ısrarla sürdürülmektedir. TC devleti, son dönemde de ‘barış suyu’ adı altında, tıpkı 1974 savaşına ve işgaline ‘barış harekatı’ denmesi gibi bir aldatmacayla, ekolojiye ve Kıbrıs halkına rağmen suyun da özelleştirilmesi yoluyla yağma politikalarını devam ettirmektedir.

Bizler biliyoruz ki Türkiye’de olduğu gibi Kıbrıs’ta da barış içinde bir arada yaşayabileceğimiz bir gelecek, barışın dilinin kurulması, halklar arasında kardeşliğin gelişmesi, kadın ve LGBT bireylerin özgürleşmesi, ekososyalist ve emek mücadelesiyle, her iki coğrafyada da halkların kendi geleceklerini özgürce tayin etmeleri noktasında, aynı yerden kaynaklanan zulüm karşısında birlikte mücadele ederek mümkün olacaktır.

Yeni dönemde HDP ile ilişkilerin gelişeceği ve bulunduğumuz coğrafyalarda da barışın yeşereceği bir yılın olması da ümitlerimizle, Kongreye başarılar dileriz…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin