.YeniçağmanşetAvrupa Parlamentosu Kıbrıs Ofisi Başkanı YKP’yi ziyaret etti
yazarın tüm yazıları:

Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Ofisi Başkanı YKP’yi ziyaret etti

Yeniçağ podcastını dinleyin

AP Kibris YKP webBugün, 13 Ocak, Çarşamba saat 11:00’de Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Ofisi Başkanı Andreas Kettis beraberinde heyet ile, Yeni Kıbrıs Partisi’ni, YKP Genel Merkezinde ziyaret etti. Ziyarette, YKP’den Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı ile YKP Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran ile Hamit Aygün hazır bulundu.

Ziyaret sırasında Avrupa Parlamentosu’nun çeşitli konulara yaklaşımları ve Kıbrıs sorunundaki gelişmeler ele alındı.

YKP Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı, YKP’nin AP ile olan ilişkisinin eskilere dayandığını, Kıbrıs’ın AB üyesi olması sonrasında da Avrupa Sol Parti(EL) gözlemci üyesi olarak da Parlamentoyu takip ettiklerini, EL’in Avrupa Parlamenterleri aracılığı ile de AP’nin politikalarında taraf olunmaya çalıştıklarını aktardı. Kanatlı, AP Kıbrıs Ofisinin bir sonraki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde daha etkin pozisyon alarak Kıbrıslı Türklerin seçimlerde seçme ve seçilme haklarının daha geniş zeminde hayat bulmasını sağlamalarını umduğunu da vurguladı.

YKP Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran da, Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri YKP’nin perspektifinden aktardı. Erken bir antlaşmaya ulaşma konusunda pesimist olduklarını söyleyen Durduran, günlük yaşamda görüşmelerin etkilerinin görülmediğini belirtti. Durduran, iki tarafın uzlaşarak referanduma götürecekleri antlaşma metnini YKP’nin desteklemeye hazır olduğunu ama henüz uzlaşılacak bir metnin uzağında olunduğunu yapılan açıklamalardan anlaşıldığını da söyledi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin