yazarın tüm yazıları:

Tel-Sen eylem kararı

Yeniçağ podcastını dinleyin

telsenTelekomünikasyon Dairesinde örgütlü bulunan Tel-Sen Yönetim Kurulu olarak yetkili yetkisiz herkesin Telekomünikasyon Dairesi, dairenin geleceği ve durumu ile ilgili yaptığı açıklamaları endişe ile takip etmekteyiz.

Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili ne karanlık ortamlar yaratılmasına, ne kapalı kapılar ardında kararlar üretilmesine ne de kendi toplumsal varlıklarımızla ilgili bir başka ülkede nasıl kurulmuş ne faaliyet yaptığı belli olmayan şirketlerin fikir üretmesine bundan önce asla müsaade etmediğimiz gibi bundan sonra da etmeyeceğiz.

Eylemlerimizle kamuoyunun dikkatini Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili olup bitenlere ve yapılmak istenenlere çekmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle de eylemler ve eylemleri tekrardan sokağa taşıma kararı almış bulunmaktayız.

İlk eylem 19 Ocak salı günü Telekomünikasyon Dairesi Müdürlüğü önünde gerçekleştirilecektir.

 

Karanlıklara ışık tutacağız…

Her ne hikmetse Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili alınan kararlar hep bir gizlilik içerisinde hep muğlak hep bir karartmayla kamufle edilmiş adeta karanlıklar içerisinde olmuştur. Son zamanlarda dile dolanan kamu özel ortaklığı durumu da Ercan Havaalanı ile ortaya çıkan iddiaların benzerinin Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili yaşanacağını beklediğimiz durum da tam böyle bir pusluluk içerisindedir. Tel-Sen; Kamu Özel ortaklığı ile murad edilenin ne olduğuna da Ercan Havaalanı ile ilgili yaşanan olayın benzerinin Telekomünikasyonda yaşanacağı duruma da ışık tutacak, karanlılığı ortadan kaldıracaktır.

 

Telekomünikasyon Dairesinin bekçisiyiz bekçisi olmaya devam edeceğiz…

Telekomünikasyon Dairesinin ne özelleştirilmesine ne de özelleştirme adı olmayan ancak özelleştirmeden hiçbir farkı olmayacak bir başka uygulamaya tabi tutulmasına müsaade etmeyeceğiz.

Telekomünikasyon Dairesine dışarıdan yapılan müdahalelerin personele kadar ulaştığının farkındayız ancak bu kuşatma girişimlerine bugüne kadar fırsat vermeyen çalışanlarımız bundan sonra da vermeyecektir.

 

Yoklukla direnişimiz kırılmaya çalışılmaktadır…

Daireye uzun zamandan bu yana yaşatılan olanaksızlıklara rağmen yaklaşık yüz otuz bine yakın abonesine hizmet götürmeyi başaran, yaşanan olumsuzlukları büyük bir özveriyle gidermeye çalışan zaman zaman olanaksızlıklara yenilse de tabiri caizse kıt kanaat dairenin hayatını idame ettirmesini sağlayan, yılmayan tam tersine direnen Telekomünikasyon Dairesi çalışanlarının direnci yoklukla kırılmaya çalışılmaktadır. Telekomünikasyon Dairesine bütçe ayırmayarak ayakta durmasının engellenmesine de müsaade etmeyeceğiz Dileneceğiz ama direneceğiz.

 

İlk eylemimizi 19 ocak’ta gerçekleştiriyoruz…

19 Ocak Telekomünikasyon Çalışanlarının tıpkı Kıb-Tek çalışanlarının olduğu gibi onurla gururla andıkları bir tarihtir. Özelleştirmeye karşı dik duruşun sergilendiği beş gün süren ve hükümetin grev yasağı ile kaldırılan büyük grevin tarihidir 19 ocak.

Tel-Sen Yönetim Kurulu görmektedir ki sabrımız ve kararlılığımız sınanmaktadır. Bu nedenle almış olduğumuz bir dizi eylem kararı ve grevlerin başlangıcını bu önemli günde 19 ocak ta başlatarak o günlere dayanan kararlılığımızın aynı şekilde devam ettiğini, tabiri caizse birilerinin kafasına vura vura anlatacağız. Unutulmasın ki biz bu yola çıkarken ‘öleceksek öleceğiz sonuna kadar direneceğiz’ dedik.

 

Tamay Soysan

Tel-Sen Başkan

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin