.YeniçağmanşetYKP: Ankara’da yüzden fazla dostumuzu yoldaşımızı yitirdik, iyi değiliz, olmayacağız!
yazarın tüm yazıları:

YKP: Ankara’da yüzden fazla dostumuzu yoldaşımızı yitirdik, iyi değiliz, olmayacağız!

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykplogo2YKP Yürütme Kurulu açıklaması şöyle:

Dün, Ankara’da savaşa hayır, barışa evet demek için bir araya gelenlere bombalı saldırı gerçekleşti. Saldırıda yüzden fazla dostumuzu, yoldaşımızı yitirdik, iyi değiliz, olmayacağız…

Türkiye, AKP ve Erdoğan ile hızla daha da karanlık bir döneme doğru gidiyor. Dostlarımızın “hırsız”, “katil” sloganlarını sahipleniyoruz, seslerimizi seslerinin yanına koyuyoruz, onlarla dayanışıyoruz.

Dün, Ankara’da ortalıkta gözükmeyen, tedbir almayan polisin, bugün, ayni alanda anma yapıp karanfil bırakmak isteyenlere karşı sürdürdüğü polis şiddetini kınıyoruz.

Bir yıl içinde, Diyarbakır’da, Suruç’ta, Ankara’da patlayan bombalar, siyasi parti binalarına, sendikalara yapılan onlarca saldırının tetikçileri belki bulunmadı ama azmettiricisi, kürsülerden konuşmaya ve yeni saldırıların önünü açmaya devam ediyor, süren bu tehdit dilinden kaygı duyuyoruz, yurtdışında bulunan dostları, yoldaşları daha aktif dayanışmaya çağırıyoruz.

“400 vekil verin bu iş huzur içinde çözülsün” açıklamasının, isteği gerçekleşmeyince nerelere geldiğinin farkındayız, başkan olmak için yapılanların farkındayız, “seni başkan yaptırmayacağız” diyenlerle dayanışmamızı sürdürüyoruz.

Süren şiddet olaylarından kaygılıyız, dini, dili, etnik kökeni ne olursa olsun, öldürülen herkesin acısını duyuyoruz, silahların hemen şimdi susmasını talep ediyoruz, barış talebi olanların yanında olduğumuzun altını çiziyoruz.

Ortadoğu’da, Kürdistan’da, Kıbrıs’ta barış kazansın diye daha fazla mücadele, daha fazla enternasyonal dayanışma için sokağa, meydanlara diyenlerdeniz, diyenlerle beraberiz…

Bu çerçevede bugün saat 17:30, Kuğulu Park’ta buluşacak olanlarla beraber inadına barış demek için herkesi sokağa davet ederiz.

 

 

YKP Yürütme Kurulu

11 Ekim 2015

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin