YKP Belediye Meclisi İzleme KomisyonuYKP Lefkoşa Belediye Meclisi İzleme KomisyonuLefkoşa Belediyesinde TİS ile bütçeye gelecek ek yük tartışması

Lefkoşa Belediyesinde TİS ile bütçeye gelecek ek yük tartışması

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP’nin Lefkoşa Belediye Meclisi üyesi Murat Kanatlı, sosyal medyadaki paylaşımı ile Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet  Harmancı’nın sosyal medyadaki suçlamalarını yanıtladı:

Kamuoyunun doğru bilme hakkı vardır.

1- Lefkoşa Belediye Başkanı 27 Kasım 2014’te hiçbir Belediye Meclisi üyesini bilgilendirmeden, mevcut olan Toplu İş Sözleşmesi Komisyonu üyesi Belediye Meclisi üyelerinin tartışmasına getirmeden kendi önerilerini sendikaya iletti, demokrasi bu mudur?

2- Bu yapılan önerilerde, çalışanın birçok hakkı ile ilgili ciddi budamalar vardı, sendika birçoğunu reddetti, emekten yana olmak bu mudur? Herkes kendisi görebilsin diye Lefkoşa Belediye Başkanının önerilerini buradan okuyabilirsiniz:

https://drive.google.com/open…

3- Plan yapmaması belediyeye ciddi sorunlar getirdi ama hala öğrenilemedi, belli. Kasım 2014’te Kentsel Ulaşım sınıfı kaldırılsın diye öneri sunuldu, Aralık’ta bu sendika tarafından kabül edilse Belediyenin artık hiçbir Kentsel Ulaşım personeli olmayacaktı. Ama Eylül 2015’te Lefkoşa Toplu Taşımacılık diye yeni şirket kurma çalışması için Meclisinden yetki alındı, bu hayata geçerse Kentsel Ulaşım personeline iş verebilecek noktaya gelinecek! Bu nasıl öneri, bu nasıl planlama? İş gücü planlaması ve hizmet şeması istenmesine hala tepkiyi anlamakta zorluk çekiyoruz. Yeni yapılacak sınıflandırmalarda benzer sorunlar çıkmasından kuşku duyduğumuzu dile getiriyoruz, öfkeli cevaplarla karşılanıyoruz.

4-Rakamlarla oynayarak sorunu yokmuş gibi yapmak demogoji değil mi? Maliye Şubesi sorumlusunun da olduğu TİS Komisyonu toplantısında Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandıkları yatırımları ile birlikte aylık 60-65 bin TL yeni sınıflandırmanın ek yük getireceği konuşulmadı mı? Bu tüm bir yıl ödemelerine yayıldığında 750-800 bin TL’ye denk gelmez mi? Cuma günü olan Belediye Meclisi toplantısında ‘bu çalışanların hakları olduğunun farkındayız ama günün sonunda bu bütçeye böylesi ek bir yük getiriliyor, bunun kaynakları da konuşulması gerekir, Bütçe Komisyonuna gelip orda da değerlendirilmiş olması ve daha sonra bunun Belediye Meclisine mali yönü ile de gelmesi gerekirdi’ dememize rağmen, sanki sınıflandırmalara karşıymışız gibi kamuoyuna “şikayet” demagoji değil mi?

5- Ben ilk baştan itibaren Maliye Şubesinden yazılı net rakam isterken, verilen yetersiz rapor aslında bir şeyleri saklama telaşı sayılmaz mı? Madem 1 milyon TL değil, sınıflandırma ve TİS’teki diğer düzenlemelerin 2016 yılı bütçesine ne kadar yansıyacağını açıklayın!

6- Tarihine sahip çıkıldığı söylenen TKP, 1975’lerde “Bütçe meclise” kampanyalar yapmaktaydı. Bugün bir imza ile 2016 yılı bütçesine ekstra bize toplantılarda belirtilen rakamlarla 1 milyon TL’ye yakın ek yük geliyor, “bütçe komisyonu bunun için çalışsın” dendiğinde bize karşı saldırganlığı anlamak mümkün değil. Ayrıca bu, canlı bir yük olacak, 2017 yılında artacak bir milyon kusur olacak, 2018 o da artacak, Belediye Meclisi üyeleri, Belediyeler Yasasından gelen bütçe ve kesin hesapları inceleme, bunlar için karar verme hakkı için talepte bulunmasına öfke neden? Son bir yıllık Lefkoşa Belediyesi bütçe performansı gösteriyor ki en küçük bütçe artışı bile kaldıracak durum değildir, bu koşullarda kaynağı nerden bulunacak sormak suça mı giriyor?

7- Meclisler tarihlerinin en başından beri temelde bütçe denetleme mücadelesi üzerinden de şekillendi, ilk başta seçilmişler kralların, imparatorların uygulamalarını bütçe denetimleri ile kontrol altına almaya çalıştılar, kralların, yeni tip kralların iki dudağı arasında milyonlar harcanmasın diye “bütçe meclise” mücadelesi dün verildiği gibi bugün de verilecek…

Ne emeğin haklarından, ne adaletten ama ne de demokrasiden asla taviz vermeyeceğiz, bizim anladığımız sol anlayış bunu gerektirir…

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet  Harmancı’nın paylaşımı


Lefkoşa Belediye Meclisi üyesi Onur Olguner’in paylaşımı


Lefkoşa Belediye Meclisi üyesi Sonuç Koyuncu’nun paylaşımı


Havadis Gazetesinde çıkan konuya dair haber
http://www.havadiskibris.com/Haberler/kibris/ltbye-1-milyonluk-ek-kulfet/66978

havadis
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
240AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin