YKP Belediye Meclisi İzleme KomisyonuYKP Lefkoşa Belediye Meclisi İzleme KomisyonuLefkoşa Belediye Meclisi üyesi Murat Kanatlı'nın Toplu İş Sözleşmesine red gerekçesi

Lefkoşa Belediye Meclisi üyesi Murat Kanatlı’nın Toplu İş Sözleşmesine red gerekçesi

Yeniçağ podcastını dinleyin

Murat KanatlıYKP’nin Lefkoşa Belediye Meclisi üyesi Murat Kanatlı, sosyal medyadaki paylaşımı ile 2015-2016 yılı Toplu İş Sözleşmesine red gerekçesini açıkladı. Açıklama şöyle:

Lefkoşa belediye meclisinde toplu iş sözleşmesi oy çokluğu ile geçti… ben red oyu verdim, red gerekçem:
“Ortaya çıkan BES ile imzalanacak olan 2015-2016 yılları kapsayacak Toplu İş Sözleşmesi’nin içeriğine yönelik red gerekçemi oluşturacak önemli bir sorun yoktur fakat usulüne yönelik gerekçelerle red oyu veriyorum.
Yeni TİS ve ona bağlı oluşacak sınıflandırmalar toplamda yıllık bütçeye 1 milyon TL üzerine ek yük getirecektir. Halen yürürlükteki mevzuatın yani yasa ve tüzüklerin genel ruhuna bakılırsa, Başkan ve hatta Kira İhale Komisyonuna çok dar bir bütçeden rakam kullanma yetkisi vermiştir. Böylesi koşullarsa yeni imzalanacak TİS’in Bütçe Komisyonunda görüşülerek ayrıca bu yönü ile de Belediye Meclisine gelmesi gerekmekteydi.
Yeni TİS ve ona bağlı oluşacak sınıflandırmalar ve işçilerin bu sınıflara yerleştirilmesi konusunda da, önce işgücü planlaması ve hizmet şeması oluşması daha sonra işçilerin bu yeni sınıflara yerleşim sağlanmalıydı. Belediye Meclisin görevleri arasında “Belediye çalışma plan ve programlarını karara bağlamak” (Belediyeler Yasası 48(1)) olduğundan böylesi kapsamlı yeniden işçilerin sınıflarına yerleşim bir plan dahilinde belediye meclisinin onayı ile karara bağlanması gerekmekteydi.
Usul yönünden sorunlu bu iki nedenden dolayı red oyu veriyorum.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
215AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin