.YeniçağmanşetYKP 1 Eylül’deki ortak eyleme katılım çağrısı yaptı
yazarın tüm yazıları:

YKP 1 Eylül’deki ortak eyleme katılım çağrısı yaptı

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykplogo2Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), yayınladığı bildiri ile 1 Eylül’ün gene eylemle kutlanacağını ve YKP’nin de bu ortak eyleme destek vereceğini açıkladı. Konu ile ilgili bildiri şöyle:

21.yüzyılın başında, emperyalizmin ve kapitalizmin yarattığı sonuçlar nedeniyle dünyada insanlığının büyük bir bölümü açlık, baskı ve savaşlarla karşı karşıya bulunmakta, tüm bunlar binlerce insanı mülteci statüsünde sığınacak başka ülke aramaya itmekte, binlerce insan bu yolculukta yaşamları kaybetmektedir. İnsanlık savaşlardan, silahlı çatışmalarda çok çekmiştir, hala da çekmektedir. Savaşlar, silahlı çatışmalar özellikle Mezopotamya’da, Ortadoğu’da Gazze’de, Irak’ta, Suriye’de, Mısır’da, Libya’da ve diğer ülkelerde geri bıraktırılmış halkların günlük yaşamı haline gelmiştir. Sömürü çarkları barışın önünde en büyük engel olarak durmaktadır. Bu da en fazla emekçileri, yoksul halkları etkilemektedir.

Bugün bölgemiz savaş, silahlı çatışma ve yeni askeri müdahalelerin sürekli yaşandığı coğrafya konumundadır ve Kıbrıs’taki İngiliz üslerinin kullanımından dolayı da savaşların bizler de parçasıyız.

Savaşlardan, silahlı çatışmalardan Kıbrıslılar da çok çekmiştir ve hala da çekmektedirler. Kıbrıs’ta mevcut koşullarda TC işgali sürerken, bu savaşın devamı niteliğindeki asimilasyon ve fetih politikaları neticesinde Kıbrıs’ın kuzeyinde varoluş/yokoluş tartışmaları daha fazla yapılır olmuştur. İngiliz üsleri neticesinde ada NATO savaş mekanizmasının bir dişlisi haline getirilmiş ve bölgedeki savaş çarklarının dönüşünde işlevini yerine getirmektedir. Yunan ordusu RMMO’nun hem başındadır, hem de onu kontrol eden mekanizmanın ana parçasıdır, ayni şekilde TC ordusu GKK’nın da hem başındadır, hem de onu kontrol eden mekanizmanın ana parçasıdır… Adada ABD dinleme tesisleri vardır. Çeşitli ülkelerle yapılmış açık veya gizli askeri antlaşmaların bir kısmı da bilinmektedir. Bu koşullarda bulunduğumuz coğrafyada anti-militarist ve savaş karşıtı mücadele önemlidir. YKP bu nedenle adanın tamamen askersizleştirilmesi ve militarist yapıların tamamen ortadan kaldırılması için yıllardır sürdürdüğü barış mücadelesini devam ettirmekte kararlıdır.

Yalnız kendi coğrafyamız değil, yanı başımızdaki çatışmalar da bizleri direk olarak ilgilendirir durumdadır. Tam da bundan dolayı Ortadoğu’da, Mezopotamya’da süren savaşlara hayır, barışa evet demek için 1 Eylül’de sokakta olmak gerek!

Evet, Kıbrıs savaşın, çatışmaların, ateşkeslerin ortasında bir adadır ve bu adada barışı talep etmek her zamankinden daha fazla önemlidir! Tam da bu nedenle Kıbrıs’ta barış hemen şimdi demek için 1 Eylül’de sokakta olmak gerek!

Böylesi koşullarda YKP olarak, Kıbrıs’ın her iki yanındaki herkesi Dünya Barış Gününde mücadeleye katkı koymaya, destek vermeye ve Kıbrıs’ın her yanından olanların birlikte gerçekleştireceği etkinliğe katılmaya çağırırız.

Bu çerçevede YKP, üyeleri, parti sempatizanları ve parti dostları başta olmak üzere herkesi 1 Eylül, Salı günü saat 19:00’da ara bölgede Dayanışma Evi önünde gerçekleşecek olan eyleme destek vermeye çağırır.

Bu çerçevede tüm üyelerimizi, parti sempatizanlarımızı ve parti dostlarımızı saat 18:00’de Kuğulu Park’ta buluşacak örgütlerle birlikte ara bölgedeki etkinliğe birlikte yürümeye çağırıyoruz…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin