.Yeniçağyeniçağ güncelHüseyin Önen ölüm yıl dönümünde anıldı
yazarın tüm yazıları:

Hüseyin Önen ölüm yıl dönümünde anıldı

Yeniçağ podcastını dinleyin

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

YKP’nin kurucularından ve parti meclisi üyeliği yapmış olan politik mücadelesinin önde gelenlerinden Hüseyin Önen 3 Ağustos, Pazartesi günü mezarı başında ailesi ve YKP tarafından anıldı. Anmada YKP’nin görüşleri doğrultusunda verilen mücadele ve mücadele uğruna göğüslenen fedakarlıklar konuşuldu.

Törende siyasi yaşamda yakın arkadaşı olan Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran anma konuşmasını yaptı.

Durduran insanların ikiye ayrılabileceğini, “birinci kesimde kendinden ve ailesinden fedakarlık yaparak daha iyi bir dünya kavgasına katılanlar bulunurken gerisi de katılmayanlar sınıfındandır” dedi. “İnsanlık taş devrinden günümüze birinci kesimden olan insanların uğraşısı ile olabildiği kadar hukuk devletine ulaştı, hak hukuk anlayışı ortaya çıktı ve sınıfsal çıkarlar için mücadele ile dünyanın korunması düşünceleri belirdi” diyen Durduran Hüseyin’in mücadelesini bu anma gününde hatırlarken savaşım için düşüncelerimizi de tazeliyoruz dedi.

Durduran, Kıbrıs sorunundaki gelişmelere de değinerek yaşanan süreçlerin Hüseyin Önen’in de katıldığı toplantılarında YKP ilkeleri bağlamında belirlendiğini, Önen’i değişi ile bir çuvalın nasıl başı bağlanırsa, YKP açısından Kıbrıs sorunundaki yaklaşımlarının da başının bağlandığını, her dönemde oraya buraya savrularak dağılmadığını, dökülmediğini, kaybolup gitmediğini söyledi.

Durduran, Hüseyin Önen şahsında YKP’nin ve Kıbrıs’taki barış mücadelesinde zamansız kaybettikleri dostları önünde saygı ile eğilmeye devam ettiklerini söyleyerek konuşmasına son verdi.

Daha sonra anmaya katılan YKP’liler ve ailesi Hüseyin Önen’in mezarına karanfiller bıraktı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin