.YeniçağmanşetYKP, Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri değerlendirdi
yazarın tüm yazıları:

YKP, Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri değerlendirdi

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykplogo2Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Kıbrıs sorunundaki gelişmeleri değerlendirdi. YKP Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran’ın açıklaması şöyle:

Halkımız büyük oranda oy kullanmadığı seçim sonrası en çok oy alan Akıncı’nın barış mesajlarıyla karşılanmasını ve dünyada bu yönde ilgi ile karşılanmasını görerek sorular sormaya başladı. Çözüm umudu görmek isteyenler artan iyimserliğin gerçeğe dönüşmesini istiyorlar. Seçim öncesi sonrası umudu olanın olmayanın çözüm görmeyi istemesi hakkıdır. Görevli kim ise halkına hizmet etmesi yükümlülüğü vardır. Seçilen kimse seçildiği ortamı bilmeden aday olmuş ve vaatlerde bulunmuş diye mazur görülemez. Onun için herkesin vaatlerin peşinde gitme hakkı vardır.

Görüşmelerin kaldığı yerden devam etmesi ancak üzerinde uzlaşılmış konuların üzerinde hemfikir olmayı gerektirir ama BM’nin görüşmelerde temsil edilmesinin gerekçesi sürekli ve kabul edilebilir gerekçeye dayanmayan uzlaşmazlıklara izin verilemez. BM temsilcisinin raporu iki taraf tarafından da reddedilmiş veya kabul edildiği kimse tarafından belirtilmemiş olarak ortada bırakılamaz. Bu yanlış bir an önce ortadan kaldırılmalıdır.

İki taraf da kalındığı yerden devam sözü verdiklerine göre uzatmadan bu sorun çözülmelidir.

Güven yaratıcı önlemlere önem vereceğini söyleyerek yola çıkıldıktan sonra zor konuları kenara koyup kolaylardan başlanabilir ama hızla ilerleme sözü de verdiklerini unutmamak gerek.

Maraş zor konu, kapıların bazıları zor konu, hellim zor konu, telefonlar ilişkilendirilmesi zor konu derken elektrikte de teknik sorunlar var dedikten sonra halkın anlaması da zor konu oldu.

Kaldıkları yerden devam konusu da mecliste temsil edilen partilerle görüşme ve cumhurbaşkanlığı bürokrasisini de meritokrasi yani ehliyete göre atama ve görevden alma da ilkesini kabul etmeme ve adam kayırmayı uygulamayı da bırakılan yerden sürüklemek seçimlerin çare olmayacağını, seçilenlerin ayni yolu yürüyeceklerini kanıtlıyor.

Kapsamlı çözüm diyerek paket çözüm yani tüm konularda uzlaşmadıktan sonra uzlaşılan konuların geçerliliği olmaz ilkesi konular arasında rahat dolaşma ve birbiri ile ilgili konuları biri bitmeden diğerini de ele alarak ilerlemek için kabul edilir. Buna rağmen konuları önemliler daha az önemliler diye ayırmak bu ilkeye terstir. Daha başlamadan bu ilke çiğnendiğine göre uzlaşılan ve uygulanabilir olanları uygulamak yoluna girmelidirler.

Uygulanmış ve çıkmaz olduğu görülen kapsamlı çözüm yolunu yeniden ele almaları koşuldur.

Bu kadar karmaşa suçlama oyununun süreceği endişelerini destelemektedir. Dünya yeni bir ortam ve umut var diyerek destek vaat etmektedir. Çözümün desteklenme gerekliği yaratacağı da açıktır. Onun için bir kez daha Annan planı döneminde olduğu gibi dünyayı aldatmamalıyız.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin