kızıl yeşiltoplumsal cinsiyet eşitliğiEnvision Diversity: Herkes özgür ve eşit doğar
yazarın tüm yazıları:

Envision Diversity: Herkes özgür ve eşit doğar

Yeniçağ podcastını dinleyin

lgbtEnvision Diversity İnisiyatifi basın bildirisi şöyle:

KKTC’de eşcinselliği suç sayan ceza yasasının ortadan kalkması LGBT hakları açısından büyük bir adimdi. İngiliz sömürge döneminden kalan ve LGBT bireylere yönelik ağır insanlık dışı uygulamalara tabii tutan, insan hakları ve temel kişi haklarını ihlal eden Fasıl 154 KKTC’nin demokrasi karnesine sürülen çok ağır bir leke idi.

Fakat buna rağmen KKTC’de LGBT bireylere karşı ayrımcılık ve adaletsizlik devam etmektedir. Bununla birlikte mülteciler, kadınlar, etnik ve dini kökeni farklı olanlar, göçmenler, milleti ve ırkı farklı olan ve sığınmacılara karşı ağır bir şekilde dışlama, ayrımcılık ve adaletsizlik devam etmektedir.

Birçok uluslararası insan ve temel hak şartnameleri esasında iki temel ilkeye dayanır: eşitlik ve ayrımcılık yasağı. Fakat birçok ülkede erkek egemen sistem içerisinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık sıkla görülmekte ve derinlere kok salmış homofobik tutumlar LGBT bireyleri korkunç insan hakları ihlallerine maruz bırakmaktadır.

Ne yazıktır ki, LGBTI bireyler KKTC’de aile baskısı, dışlanma, taciz, şiddet, istismar ve zorbalık gibi temel hak ve özgürlükleri ile insan haklarını ihlal eden durumlar ile hala karşılaşmaktadırlar. LGBT bireyler emek piyasalarında, okullarda, hastanelerde, kendi aileleri tarafından ve devlet tarafından ayrımcılığa uğramakta, şiddet görmekte ve homofobik/transfobik saldırılara maruz kalmaktadır. Bu kolektif vicdanimiz, demokrasimiz, adalet ve hukukun üstünlüğüne olan inancımız ve toplumsal barışımız için bir leke ve karanlık bir tablodur.

KKTC devleti insanları cinsel kimliği ve yönelimi esaslı olarak tüm saldırı, şiddet ve ayrımcılıktan korumakla yükümlüdür. Devlet LGBT bireyleri evrensel hukuk esaslarına göre ve insan hakları temelinde uluslararası ölçekte korumalıdır. Ayrıca devlet yukarıda bahsi gecen gruplara karşı yapılan ayrımcılık ve insan hakları ihalelerine göz yuma lüksüne sahip değildir. Bu bizim geleceğimiz çalmaktadır.

Herkes özgür ve eşit doğar. Kimsenin yasam hakki devlet ve keyfi olarak başkaları tarafından gasp edilemez.

Toplumsal barışı için, bütün tahakküm ve ayrımcılıklara karşı çıkmak için, daha demokratik bir yasam için

HOMOFOBİ, TRANSFOBİ, YABANCI DÜŞMANLIĞINA KARSI DUR.

ENVISION DIVERSITY

Envision Diversity (1) Envision Diversity (2) Envision Diversity (3)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin