seçimlerseçim 2015YKP Pazar günkü 2. turdaki duruşunu açıkladı
yazarın tüm yazıları:

YKP Pazar günkü 2. turdaki duruşunu açıkladı

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykplogo2YKP Parti Meclisi aldığı kararı şu şekilde açıklamayı uygun görür:

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Parti Meclisi, 19 Nisan seçim sonuçları değerlendirmesi kapsamında, halkın ciddi bir kısmının sandığa gitmeyerek mevcut sisteme karşı ortaya koydukları tepkiyi bir kez daha selamlar ve 26 Nisan’da olacak 2. tur seçimi ile ilgili de geçmiş Parti Meclisi tavrını da korur.

YKP, seçim sürecini siyasal bir kampanya örmek için bir fırsat olarak algılar ve o şekilde çalışır. YKP çalışmalarına ekoloji, toplumsal cinsiyet eşitliği, emek, anti-militarizm ve sosyalizm alanlarında devam edecektir.

Egemen siyasetin, milliyetçi ve yozlaşmış figürlerinden olan Eroğlu’nun ekarte edilmesine yönelik bir umudun olduğunu görmekteyiz. Yaşamın her alanında her türlü statükonun yıkılmasının önemli olduğunu, birini yıktığımızda ötekinin karşımıza çıkacağının ve onu da yıkmak için elbirliği ile tekrar çalışmamız gerektiğinin farkındayız.

Diğer yandan, bu makamın, gerek işgal koşullarından dolayı, gerekse zaten “anayasanın” bu makama neredeyse hiç bir yetki vermemesinden ötürü, ihtiyacımız olan sistem değişimini karşılayacak konumda olmadığının altını çizmenin sorumluluğunu hissetmekteyiz. Kaldı ki, bu koşullar ortadan kalksa bile değişimi getiren kapitalist sistem değerleriyle, reklam kampanyalarıyla, popülizm ile “yüceltilmiş” “liderler” olmayacaktır.

“Statüko yıkıldı” manşetleri 2004 seçimleri sonrası da atılmıştı. Yaşadıklarımız bize, yalnız seçimlerle, buna bağlı hareketlenmelerle ve belli makamlara gelerek 41 yıldır süren işgalin sonuçlarını ortadan kaldırmanın, statükoyu geriletmenin imkânı olmadığını göstermiştir.

Deneyimlerimiz göstermektedir ki, şu anda Kıbrıs sorunundaki gelişmeler için de benzer bir sokak inisiyatifine, iş ve güç birliklerine ihtiyacımız vardır.

Bizler, 26 Nisan ve sonrasında da sokakta olacağız ve sol gevezelik yapmaya devam edeceğiz. Çözümün ve barışın seçimle olmayacağını, ateşkes koşullarında demokrasiden bahsedilemeyeceğini haykırmak için sokakta olacağız.

Sokakta her türlü iş ve güç birliğine hazır olduğumuzu, bizimle benzer düşünceleri de sandığa değil sokağa beklediğimizi ilan ederiz.

Çözümsüzlük masada, barış ise sokaktadır.

 

23/4/2015

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin