seçimlerseçim 2015Seçmen mevcut düzene tepkisini ortaya koydu
yazarın tüm yazıları:

Seçmen mevcut düzene tepkisini ortaya koydu

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykplogo2YKP Yürütme Kurulu seçim sonuçlarını değerlendirdi. Konu ile açıklama şöyle:

Seçim sonuçları ‘‘HAYIRLI’’ olmuştur.

Değişim yaratma iddiasında olan adaylara rağmen halkın %38’inin sandığa gitmeyi reddetmesi, sisteme güvensizliğin açık göstergesidir. Bu tepkinin örgütlenmesinde payı olan YKP, örgütlü veya örgütsüz sandığa gitmeyip tepkisini en rahatsız edici şekilde ortaya koyanları selamlar. Sonuçlar alternatif mücadele alanlarının yaratılmasına ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha yüzümüze vurmuştur.

Seçim sonuçlarına göre beş yıl önceki seçimlere katılım oranı %76’yken şimdi katılım oranı %62’ye gerilemiştir. İkinci tura kalan adaylardan biri toplam seçmenden %17.2, diğeri %16.4 oranında destek almıştır. Bu sonuçlar, ikinci tura kalan her bir adayın aldığı oy oranı toplam seçmenin beşte birinden azının desteğinin göstergesidir.

İşgale ve sonuçlarına gözünü kapatan, Türkiye’den dayatılan paketleri uygulamada birbirleri ile yarışan, Türkiye sözünden çıkmayarak siyaset geliştirmeye marifet sayanların günün sonunda birbirlerinden ayırt edilemeyecek kadar benzeşmesi de seçimlere katılım oranını etkilemiştir.

Savunduğumuz değerlerin uzağına düşen seçim vaatlerinin reddi, boykotu bir kez daha haklı kılarken, taleplerine yanıt bulamayanların bıkkınlığının örgütlü mücadele ile aşılacağına olan inancımızı koruyoruz.

Sisteme güvenin inkar edilemeyecek kadar azaldığı koşullarda, toplumsal hareketin güçlendirilmesi ve sisteme karşı duruşun tabandan örgütlenmesi gerektiği tespiti ile YKP, toplumsal cinsiyet eşitliği, ekoloji, anti-militarizm, emek, özgürlük ve barış bağlamında sosyalist mücadelesini sürdürecektir.

Yeni Kıbrıs Partisi, rejimden umudunu kesen herkesi sokaktaki özgürlük mücadelesinin bir parçası olmaya çağırır.

YKP Parti Meclisi, 19 Nisan seçimlerini değerlendirmek üzere 23 Nisan Perşembe günü saat 18.00’de toplanacaktır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin