seçimlerseçim 2015Seçime seçim deme koşullarının olmadığı bir kere daha ispatlandı
yazarın tüm yazıları:

Seçime seçim deme koşullarının olmadığı bir kere daha ispatlandı

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykplogo2YKP Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı, seçimin son döneminde yaşananlara dair gelişmeleri değerlendirdi.

Seçim başladığından beri siyasi olmayan bir kampanya yürütülmektedir. Herkes halkı kucaklamaktan bahsetmektedir. Daha önce sağ partilerden vekillik yapanların, sağ partilerin desteği ile seçilenlerin,  sol iddiasındaki adayları desteklemesi kimseyi şaşırtmamıştı. Bu hali ile bile bunlar, seçimlerde normal gitmeyen birşeylerin olduğu ortaya koyan kanıtlardı.

Seçimlerde harcanan korkunç miktardaki paranın kaynağının açıklanmamış olması ya da yarım ağız yapılan, denetime tabi olmayan açıklama yapmış gibi tavırları ile şeffaf olmayan seçim dönemi geçirdiğimiz anlaşılmaktadır.

Tüm bunlar YKP’nin yıllardır ortaya koyduğu bu coğrafyada seçime seçim deme koşullarının olmadığının bir basit örnekleriydi ama son günlerde yaşananlar, müdahalesiz de bir seçim ortamının olmadığını ortaya koymaktadır.

TC elçiliği namı diğer valilik, huylu huyundan vazgeçmez deyimine uygun yine müdahalelerde bulunduğu yaygın kanaattir. Kimin lehine ve aleyhine olduğu hâlâ daha tartışmalı da olsa, kamuoyunda da ciddi şekilde elçiliğin müdahale ettiği yönünde kanı oluşmuştur. Seçimi kaybeden taraflardan şimdiden yapılacak müdahale edildiği açıklamalarını duyar gibiyiz. Eğer bu konuda samimi aday varsa, bugünden adaylıktan çekildiği açıklamalıdır. Aksi taktidirde “müdahale oldu” diye konuşmaması gerekmektedir.

YKP, bu coğrafyada, bu koşullarda adil ve demokratik bir seçim yapılamayacağının altını bir kez daha çizer, “hayır”lı seçimler çağrısını yinelemektedir…

KATILIN BİZE, REJİME KARŞI İSYANIMIZ BÜYÜSÜN, SANDIĞA GİTME, BOYKOT ET, BU KİRLİ OYUNLARA ORTAK OLMA!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin