vicdani redHaluk Selam Tufanlı tutuklandıBKP: Gençlerin elleri kelepçelenerek hapsedilmelerini şiddetle protesto ediyoruz
yazarın tüm yazıları:

BKP: Gençlerin elleri kelepçelenerek hapsedilmelerini şiddetle protesto ediyoruz

Yeniçağ podcastını dinleyin

Birleşik Kıbrıs Partisi Basın Bürosu:

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, askeri mahkeme tarafından hapsedilen vicdani retci Haluk Selam Tufanlı ve tüm vicdani retciler ile dayanışma içerisinde olduklarını belirterek, gençlerin elleri kelepçelenerek hapsedilmelerini şiddetle protesto ettiklerinin altını çizdi.

Vicdani Rettin en temel insan hakkı olduğunu ve bu hakkın yasalaşmasını desteklediklerini vurgulayan İzcan, “Vicdani ret hakkını kullanmak isteyen gençlerin askeri mahkemelerde yargılanarak hapsedilmelerinin en büyük sorumlusu, vicdani ret hakkını tanımayan ve hükümetçilik oyunu oynayan CTP-BG/DP-UG hükümetidir” dedi.

CTP-BG/DP-UG hükümetinin, askerlik sorununu çözme konusunda irade göstermediğini ve toplumla dalga geçtiğini kaydeden İzcan, “Geçtiğimiz gün yasalaşan Askerlik Değişiklik Yasası kapsamında bu konuya çözüm getirilebilirdi” dedi.

“Esas olan asker ağırlıklı militarist rejime karşı Kıbrıs Türk toplumunun iktidar kavagasıdır” diyen İzzet İzcan, CTP-BG/DP-UG hükümetinin hükümetçilik ve demokrasicilik oyunu oynayarak toplumun gözünü boyamaya çalıştığını vurguladı.

BKP olarak askerlik süresinin kısaltılmasını, şartlarının iyileştirilmesini ve Vicdani Ret hakkının tanınmasını ısrarla talep etmeye ve bu yönde mücadeleye devam edeceklerine dikkat çeken İzzet İzcan, vicdani retciler ile dayanışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin