.YeniçağmanşetTespit edilen bu asgari ücret de açlık sınırının altında bir ücrettir
yazarın tüm yazıları:

Tespit edilen bu asgari ücret de açlık sınırının altında bir ücrettir

Yeniçağ podcastını dinleyin

ykplogo2YKP Yürütme Kurulu asgari ücret konusunda yeni belirlenen rakamı değerlendirdi. Açıklama şöyle:

Hükümette başka muhalefet başka olma halleri devam ediyor…

Muhalefetteyken açıklamalarında “asgari ücret açlık sınırındadır” denmekteydi ancak şimdi günlük 4 TL zam yapılınca yeterli olduğuna inanıldığı yönünde açıklamalar yapılabilmekte…

CTP Ekonomik Örgütlerden Sorumlu MYK üyesi Emel Kişi 27 Temmuz 2011’de yaptığı açıklamada, “gelişmiş toplumlarda belirli kriterlerle belirlenir ve yıllar içerisinde yapılacak artışlar ekonomik göstergeler neticesinde kolaylıkla asgari ücretin tespitini sağlar” denmişti, sanırız son yapılan günlük 4 TL’lik artış herhalde gelişmiş toplum kriterlerine göre tespit edilmiştir!

Bir önceki Asgari ücret belirlendiğinde Dev-iş Başkanı Mehmet Seyis Devlet Planlama Örgütü’nün (DPÖ) verilerini kullanarak kişi başına ön görülen aylık gıda giderinin 200 TL, yani günlük olarak 6.5 TL civarına denk düştüğü yazmıştı. Üç öğüne bölündüğünde bunun yalnız katıksız ekmek parası olduğu açıktı. Son yapılan “artış” ile tablo değişmemiştir. Günlük 4 TL’lik artışın içinde gıda gideri payı kuruşlar ifade edilecek rakama denk geldiği için asgari ücretli bir kez daha katıksız ekmeğe bu dönemde de mahkûm edilmeye devam ediyor.

DPÖ’nün kriterlerine dayanan rakamlarla yapılan analizler net şekilde göstermektedir ki yeni tespit edilen asgari ücret de açlık sınırının altında bir ücrettir.

Yeni Kıbrıs Partisi olarak bir kez daha insanca, hakça, adil bir asgari ücret ve yasalara ve uluslararası sözleşmelere uygun 40 saat çalışma süreli, sosyal güvenceli, toplu sözleşmeli, sendikalı çalışma yaşamı için ortak mücadelenin yükseltilmesi çağrısı yaparız.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin